Protecția Consumatorilor închide pentru șase luni Agenția de Turism Bonjour pentru nereguli repetate

Protecția Consumatorilor a suspendat pentru șase luni Agenția de Turism Bonjour. FOTO: ANPC

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a închis, pe 25 octombrie, pentru o perioadă de șase luni, Agenția de Turism Bonjour (SC Bonjour International Tour SRL), din Capitală.

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), după patru acțiuni de control, desfășurate în ultimele șase luni, în urma cărora operatorul economic a fost sancționat cu 51.000 de lei, amenzi, și dispunerea măsurii complementare de restituire a contravalorii pachetelor turistice vândute și anulate ulterior, comisarii CPCMB au constatat neîndeplinirea repetată a prevederilor acesteia.

„Ca atare, pentru că, în acest interval de timp, Agenția de Turism Bonjour nu a restituit consumatorilor contravaloarea pachetelor turistice contramandate deja, iar în acest timp a continuat să vândă altele, anulând ulterior cursele de avion, a fost dispusă închiderea unității”, a transmis președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Această decizie a fost adusă la cunoștința consumatorilor inclusiv la locația agenției, unde a fost afișată, sub antetul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Închisă de ANPC pentru șase luni, agenția Bonjour Internațional Tour își desfășoară în continuare activitatea datorită contestării măsurii de suspendare a activității – GoNEXT

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*