Două agenții de turism au rămas fără licențe pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare

Protecția Consumatorilor a suspendat pentru șase luni Agenția de Turism Bonjour. FOTO: ANPC

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că agențiilor de turism Soley Tour și Bonjour International Tour le-au fost retrase licențele din cauza nerespectării legislaţiei în vigoare.

„MAT a amendat de trei ori, în decursul unui an, agenția de turism (Bonjour International Tour – n.r.). Conform procedurii, acest lucru presupune retragerea Licenței (art. 27. og 2/2018). Acest lucru s-a întâmplat pe 12 octombrie. Motivația amenzilor: nerespectarea pachetelor turistice și nerambursarea sumelor achitate de turiști”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAT, Alexandra Bogdan.

Potrivit sursei citate, au fost primite 30 de sesizări din partea turiștilor, dar numărul clienților afectați poate fi însă poate fi mai mare.

„Din păcate, actorul economic nu a pus la dispoziția MAT situația tuturor pachetelor turistice”, a mai spus Alexandra Bogdan, care a precizat că cele trei amenzi primite de agenția de turism au însumat 110.000 de lei.

În cazul agenției Soley Tour, aceasta a rămas fără licență, din motive similare, încă din data de 25 august.

De altfel, Protecția Consumatorilor a închis, pe 25 octombrie, pentru o perioadă de șase luni, Agenția de Turism Bonjour (SC Bonjour International Tour SRL), din Capitală.

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), după patru acțiuni de control, desfășurate în ultimele șase luni, în urma cărora operatorul economic a fost sancționat cu 51.000 de lei, amenzi, și dispunerea măsurii complementare de restituire a contravalorii pachetelor turistice vândute și anulate ulterior, comisarii CPCMB au constatat neîndeplinirea repetată a prevederilor acesteia. Pentru că, în acest interval de timp, Agenția de Turism Bonjour nu a restituit consumatorilor contravaloarea pachetelor turistice contramandate deja, iar în acest timp a continuat să vândă altele, anulând ulterior cursele de avion, a fost dispusă închiderea unității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*