FOTO VIDEO Ce poți să faci într-o săptămână în Antalya. Ofertele TUI TravelCenter pentru românii care vor să combine luxul de la hotel cu turismul de aventură

Centrul vechi din Antalya. FOTO Adrian Boioglu

De la Marea Mediterană la vârful muntelui Tahtali, Antalya este destinația perfectă pentru românii care caută o vacanță completă. Hotelurile sunt pentru toate gusturile și buzunarele, iar oferta Agențiilor TUI TravelCenter vine la pachet cu bilet de avion și servicii complete la destinație.

Fie că vorbim de Belek sau Kemer, Antalya este o destinație foarte apreciată. Resorturile de 4 și 5 stele vin cu pachete all inclusive atractive. Vacanța începe cu o cursă charter de la București, dar reprezentanții TUI TravelCenter spun că, din 2023, vor extinde oferta cu plecări din 10 orașe din România. Cluj, Craiova, Iași sau Oradea vor fi pe listele agențiilor de turism, așa că amatorii de vacanțe vor putea să ajungă la destinație în doar o oră și jumătate. Partenerul TUI TravelCenter este compania Animawings.

Ștefan Leontin Joos este managerul TUI TravelCenter România. În anul în care începea pandemia el accepta un pariu îndrăzneț – extinderea brandului TUI în toate marile orașe din țară. Acum agențiile partenere TUI oferă turiștilor vacanțe, pentru orice buzunar, mai aproape de casă. Antalya este prima pe lista celor care vor să combine prețurile bune cu vacanțele complete.

“Pentru noi, anul 2022 a fost primul an de operare. Îl numim un trial year pentru că au fost foarte multe provocări și sunt în continuare. Cuvântul de ordine a fost dezvoltare, dezvoltare în mai multe direcții. În primul rând, a trebuit să ne dezvoltăm echipa, a trebuit să deschidem un număr de sedii pentru că ne-am dorit acest lucru, să venim cât mai aproape de clienții nostri în majoritatea orașelor din țară. Și dezvoltare în relația cu partenerii din diferite destinații. Pentru noi 2022, dincolo de aceste planuri, reprezintă și baza pe care am pus-o pentru viitor, pentru ceea ce ne propunem în următorii ani.

Și o să amintesc câteva lucruri pe care ni le propunem. Evident că ne dorim continuarea expansiunii noastre prin deschiderea de noi sedii, dar și prin consolidarea anumitor parteneriate. Dacă în 2021 am pornit de la un număr de 150 – 200 de parteneri revânzători în țară, am depășit în acest moment în jur de 700. Această creștere ne arată că există un interes major pentru brandul și produsul TUI pe piața din România. De aceea ne dorim ca prin produsele noastre, prin serviciile noastre, să ridicăm ștacheta acolo unde este nevoie. În anul 2023 planificăm o creștere de sută la sută. Este o cifră mare, este o cifră ambițioasă și ne bazăm pe această creștere pentru că am văzut care este potențialul, am văzut care este reacția pieței la prezența noastră și credem că există loc pe piața din România.

Ca și destinații principale, Antalya este pe primul loc în preferințele turiștilor noștri. Undeva la 20 la sută din portofoliul nostru de clienți au ales să călătorească în această destinație, urmată de Grecia și de Egipt, dar și destinațiile exotice revin acum în actualitate și sfârșitul de an 2022 este dominat de cererea în destinații exotice. Avem chartere pregătite și pachete pregătite pentru turiștii noștri, cu plecare din București, din Viena, din Madrid sau din alte orașe europene prin produsele puse la dispoziție de TUI pe o serie de destinații cum ar fi Maldive, Mauritius, Mexic, Republica Dominicană, Cuba, Zanzibar, Thailanda, Bali”, a declarat Ștefan Joos, manager general, TUI TravelCenter România.

Hotelurile din oferta TUI TravelCenter pot fi achiziționate la prețuri începând de la 182 euro/persoană pentru o vacanță all inclusive de 7 zile într-o cameră pentru doi adulți și doi copii.

Partenerul TUI TravelCenter în Antalya este Akdem Travel. Managerul acestei companii, Orhan Demirtaș, mărturisește că activează de peste 30 ani în domeniu și compania sa i-a fost ca un copil. Valoarea serviciilor oferite a crescut în timp, iar acum se mândrește cu faptul că românii rămân cu o impresie bună după o vacanță petrecută în Turcia.

“Pentru noi România este o destinație specială, mereu ne simțim bine veniți și bine primiți, ne simțim ca și cum am fi acasă când venim în Romania. Împărtășim aceeași istorie, oamenii sunt asemeni nouă și purtam în suflet aceleași sentimente. Consider că acesta este motivul pentru care Turcia și Antalya se regăsesc printre cele mai preferate destinații ale românilor. Din câte știu, corectați-mă dacă greșesc, Antalya este pe primul loc, fiind destinația favorită a românilor. Ei sunt isteți. Ei știu că raportul calitate-preț, în Antalya, este într-adevăr cel mai avantajos în toată regiunea mediteraneană. Pentru multe familii cu copii este o destinație fantastică.

Ce s-a schimbat? Am făcut o analiză a situației având două puncte de reper: înainte de pandemie și dupa pandemie. Anul acesta a fost un sezon extrem de bun. Putem discuta și depre inflația din Turcia, încă o problemă cu care ne confruntăm, însă, cererea a fost foarte mare și mă bucur pentru faptul ca turismul a revenit”,  a spus Orhan Demirtaș, general manager Akdem Travel, Antalya, Turcia.

Atunci când vine vorba de hoteluri de excepție în Antalya, românii pot alege să își petreacă vacanța la Papillon Ayscha Resort and Spa. Grădina exotică a hotelului adăpostește numeroase piscine și locuri de luat masa, iar accesul direct la plajă și centrul sportiv atrag amatorii de vacanțe active.

Un alt hotel apreciat pe piața românească este Granada Luxury Belek. Aici, turiștii pot să se cazeze la vile suspendate deasupra piscinei, ca în Maldive și să se bucure de liniștea unui resort dedicat adulților, sau să aleagă clădirea principală, care oferă arcade aurite, un laborator propriu de ciocolată fină și multe alte atracții. Show-urile din fiecare seară sau centrul de conferințe – cel mai mare din Antalya, restaurantele tematice și parcul acvatic – sunt tot atâtea motive pentru o vacanță de lux.

Batu Darchia, conduce departamentul de marketing al hotelului. El este de părere că piața românească este una care știe foarte bine ce vrea de la o vacanță, iar Granada Luxury Belek poate să satisfacă aceste dorințe.

România este considerată o prioritate pentru Granada Luxury Hotels. De ce? Pentru că suntem în esența  hoteluri pentru familii. Sunt mulți copii, părinți, familii și au nevoie de destinații frumoase cu servicii de calitate. Noi oferim aceste standarde, deci ne adresăm cerințelor pe care oamenii le caută. Mi-aș dori să folosesc această oportunitate pentru a le mulțumi  tuturor agențiilor turistice și operatorilor turistici, în mod special TUI Travel Center, fiindcă ne-au susținut în perioada post-covid. Obiectivul nostru este de a reveni la starea turismului dinaintea Covid-19. Oamenii au temeri, au dificultăți, însă aș dori să subliniez că Turcia rămâne o țară puternică și Turcia reprezintă cel mai bun partener de afaceri în turism”, a afirmat

O altă locație apreciată de turiști, dar cu prețuri mai accesibile, este Crystal Prestige Elite. Piscine frumos luminate și spectacolele de seară atrag aici an de an mii de români.

Iar pentru cei mai pretențioși există și varianta Marti Myra – un resort crescut într-o frumoasă pădure din zona Kemer. Mâncarea deosebită, verdeața care înconjoară fiecare vilă, liniștea din resort și plaja cu baldachine comode sunt o invitație la relaxare.

Antalya, dincolo de porțile resortului

Antalya nu se admiră doar din interiorul unui resort, oricât de bune ar fi condițiile de cazare și indiferent de cât de multă este mâncarea sau de fine sunt băuturile.

Turiștii care merg acolo la bordul unui avion charter contractat de TUI TravelCenter au ocazia să viziteze cascada Manavgat și să se plimbe printre magazinele de acolo. O plimbare cu nava pe râul cu același nume și prânzul servit la bord pot să îți umple o după amiază.

Cine vrea să se bucure de aventuri de neuitat poate să aleagă o excursie la Köprülü Kanyon pentru un Jeep Safari și o sesiune de rafting. Instructorii sunt puși pe glume și, dacă e vremea bună, ai parte și de o baie în râu.

Cascada Antalya Karpuzkaldiran este una dintre cele mai spectaculoase din zonă, iar străduțele boeme din orașul vechi, de la poarta lui Hadrian sau priveliștea de deasupra portului turistic îți oferă o altă zi inedită.

“Vei vedea una dintre cele mai frumoase porți construite  în stil roman. Au fost trei porți Hadrian, din păcate celelalte două porți s-au prăbușit din cauza inundației și cutremurului, doar această poartă a rămas. Aici vedeti sunt patru coloane, trei arcade aici, e o poartă în stil roman și sunt multe capete de animale. Ele simbolizează puterea împaratului roman Hadrian. Dupa aceasta, intrăm în orașul plin de case otomane. Majoritatea caselor datează din secolul  XV până în secolul XIX și erau fie prăvălii, hanuri, localuri unde se servea mâncare”, a spus Ercan Bedrettin, ghid de turism în Antalya.

Cine ajunge în zona Kemer nu poate să rateze o excursie cu telecabina pe muntele Tahtali, la 2366 metri deasupra mării. Dacă ai parte de o zi însorită, poți vedea toată Antalya, până la Mediterana. Ziua poate continua cu o plimbare pe malul mării, la Kemer sau o vizită prin oraș.

Antalya este destinația completă. Moscheile frumos pictate, cultura, istoria, comerțul și gastronomia pot fi experimentate din plin în această zonă, iar cine o vede o dată va reveni cu siguranță pentru a explora și mai mult.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*