Prima prezenţă a Asociaţiei Produs de Cluj în Grecia

Asociaţiei Produs de Cluj în Grecia. FOTO CJ Cluj

Asociaţia Produs de Cluj, entitate care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a fost prezentă între 19 şi 22 iulie la Festivalul Etnic Cosmopolis Kavala, în Grecia.

Alături de Centrul de Informare Turistică al municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia a avut onoarea să reprezinte România la ediţia din acest an a festivalului.

„Spre deosebire de alte manifestări similare, la Festivalul Etnic Cosmopolis Kavala fiecare ediţie este diferită de anterioara, inclusiv în ceea ce priveşte invitaţii. De altfel, intenţia organizatorilor este aceea de a prezenta amănunţit cât mai multe culturi. Faptul că la ediţia din acest an a fost aleasă România şi, din ţara noastră, Clujul, pentru a prezenta cultura tradiţională locală, este o onoare şi o bucurie. Reacţia mai mult decât pozitivă a miilor de vizitatori ai standurilor Asociaţiei Produs de Cluj şi a celor care au asistat la programul artistic prezentat de artiştii clujeni a răsplătit pe deplin eforturile noastre”, apreciază Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La festivalul din Kavala, la care au fost prezente delegaţii din opt ţări, Asociaţia Produs de Cluj a participat cu familia Soporan din Frata, creatori de costume populare lucrate exclusiv de mână, o familie de cultivatori de lavandă, familia Şerpar din Bonţida, familia de apicultori Kepes Ildiko şi Csaba din Turda precum şi ansamblul folcloric Mugurelul al Universităţii Babeş Bolyai. Atât exponatele prezentate de cele trei familii cât şi momentele folclorice ale ansamblului universitar clujean s-au bucurat de un succes răsunător.

Delegaţia clujeană la festivalul din Grecia a avut drept partenere ţara gazdă, Argentina, India, Spania, Rusia, Italia şi Costa Rica.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*