FOTO VIDEO Mercury Pike Challenge a debutat la Complexul Cormoran din Delta Dunării. Câștigătorii vor pleca acasă cu o ambarcațiune modernă

Marele premiu este o ambarcațiune pentru pescari. FOTO Adrian Florea / GoNEXT.ro
Marele premiu este o ambarcațiune pentru pescari. FOTO Adrian Florea / GoNEXT.ro

Există un Dumnezeu al pescarilor! Altfel nu se explică faptul că după o săptămână de frig și ceață a revenit vremea bună exact când a început Concursul de Pescuit “Mercury Pike Challenge” la Complexul Cormoran, în Delta Dunării. Echipele venite din toată țara se vor întrece în undițe, mulinete și lansete pentru a se alege pe cel mai bun pescar. Competiția se desfășoară între 26 și 28 octombrie în zona Uzlina, Isac, Chiril (aceeași ca la Cupa Herakles 2017).

“Este ediția cu numărul 2 a Cupei Mercury Pike Challenge, organizat în Delta Dunării împreună cu Complex Cormoran. Anul acesta sunt 25 de echipe, puțin mai multe ca acum un an, ceea ce este un lucru bun. Concursul se desfășoară în sistem catch-and-release conform legislației în vigoare și se dorește a fi un prilej pentru ca cei care iubesc acest sport – pescuitul la spinning – să se bucure și să se simtă bine în mijlocul naturii, în Deltă” declară pentru GoNEXT Ovidiu Rebegel, director general American Nautics.

Pescarii au sosit în seara zilei de 25 octombrie la Cormoran Resort, s-au cazat și au avut și prima ședință tehnică. Dintr-un bol de sticlă s-au tras la sorți echipele, componența lor și numerele de concurs.

“Am tras numărul 20, așa că plecăm mai în spate, dar e ok, suntem 25 de echipe. Suntem pregătiți pentru condițiile care sunt – apă foarte mică – și o să fie foarte greu. În plus, sunt și concurenți redutabili, de prima ligă …” spune Cristian Dragotă, unul dintre competitori.

“Va fi foarte greu, dar totodată toate echipele au șanse egale, și se va juca până în ultimul moment. Orice echipă poate să câștige, toată lumea are șanse egale” adaugă coechipierul său, Imre Csazba.

Pescuitul la spinning se folosește la peștii răpitori. Lansetele pentru genul acesta de pescuit sunt între doi și trei metri și sunt alese în funcție de gabaritul pescarului care aruncă cu ele. Tehnica de lansare a momelii (“nălucii”) poate fi executată fie cu o mână, fie cu amandouă mâinile, în funcție de fiecare persoană în parte. Apoi, mulinetele: pentru pescuitul spinning trebuie să se încadreze, în general, în clasa medie sau, eventual, în clasa mică. Nu veți vedea în apele noastre mulinete gigant ca în filmele Discovery, la pescuit de ton în apele Atlanticului.

“Marele premiu al concursului nostru este o ambarcațiune Treker dotată cu un motor Mercury de 50 CP, o ambarcațiune gândită și construită pentru a pescui și pentru a avea tot ceea ce-ți trebuie dacă ești angrenat într-o asemenea competiție” încheie Ovidiu Rebegel, director general American Nautics.

Îmbucurător este și faptul că întrecerea este pe sistem “catch-and-release”, adică peștii sunt prinși, măsurați (uneori cântăriți) și apoi eliberați înapoi în apă ca să trăiască. Întotdeauna sunt foarte apreciate fotografiile și filmele de pescuit în care vedem grija cu care pescarii manipulează peștii, bucuria și admirația cu care îi studiază și atenția cu care aceștia îi eliberează. Dacă un pescar pleacă de acasă cu ruleta în buzunar, înseamnă că pleacă cu gândul să pozeze și să elibereze un pește. Iar organizatorii concursurilor de la Complexul Cormoran întotdeauna au încurajat comportamentul acesta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*