Ploi torențiale, intensificări ale vântului și inundații în Indonezia

Trafic rutier în Indonezia. FOTO Fikri Rasyid

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele transmise de Agenția indoneziană de Meteorologie, Climatologie și Geofizică (BMKG), sunt prognozate ploi torențiale și intensificări ale vântului în Jakarta, Java, Bali și Kalimantan, în intervalul 9 -13 ianuarie 2020, precum și valuri înalte de până la 4 metri în zonele de coastă.

Din cauza acestor condiții meteorologice există un risc de inundații și alunecări de teren, inclusiv condiții dificile de deplasare. Se anticipează perturbări în furnizarea de energie electrică. Este recomandată creșterea gradului de vigilență și monitorizarea știrilor locale și a informărilor publicate de autoritățile locale și meteorologice indoneziene.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Jakarta: +62213900489 și +62213154362, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice al României în Republica Indonezia: +628111726283.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://jakarta.mae.ro, https://www.bmkg.go.id/, http://www.menlhk.go.id, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*