Momondo life hack: cum să profiți din plin de zilele libere din 2020

Trafic aerian în condiții de iarnă. FOTO Cătălin Schipor
Trafic aerian . FOTO Cătălin Schipor

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat zilele nelucrătoare din 2020 și a găsit cele mai bune combinații cu cât mai puține zile de concediu, pentru a oferi românilor vacanțe mai eficiente: 1 lună de călătorit folosind doar 12 zile de concediu.

Angajații români își doresc tot mai multe zile de vacanță, sau zile în care pot lucra în timp ce călătoresc, de aceea mulți aleg să folosească zile din concediu fix înainte sau după zilele libere stabilite la nivel național. Unind aceste zile cu weekendul cel mai apropiat, pot beneficia de mai multe vacanțe pe parcursul anului și își pot achiziționa din timp biletele, pentru a se bucura de cele mai mici prețuri.

Primăvara

Pentru că primele zile libere din an au fost deja consumate, iar Ziua Unirii (24 ianuarie – liber) este deja aproape – deși prețurile pentru zborurile către Atena, Varșovia sau Tel Aviv încă sunt demne de luat în calcul – vacanța de Paște poate fi planificată cu răbdare. Zilele de 17, 19 și 20 aprilie sunt deja libere, deci un city break în Europa va fi ușor de organizat, dar cei care își doresc o vacanță mai lungă pot folosi 8 zile de concediu pentru a se bucura de 17 zile (1 Mai – liber) departe de casă. O vacanță în India, în China sau în Kenya va fi suficient de prietenoasă cu bugetul anual de vacanță încât să fie posibile și alte deplasări interesante.

Datele de vacanță: 17 aprilie – 3 mai (cu 8 zile de concediu)

Prețul mediu pentru un zbor dus-întors către New Delhi: 529 EUR
Prețul mediu pentru un zbor dus-întors către Beijing: 425 EUR
Prețul mediu pentru un zbor dus-întors către Nairobi: 525 EUR

Vara

Zilele de 1 și 8 iunie au fost stabilite ca fiind libere, prin urmare 2 weekenduri lungi pot aduce 2 escapade memorabile. Cei care preferă vacanțe mai lungi și îndepărtate, pot folosi 4 zile de concediu pentru o vacanță de 10 zile care să pornească pe deplin apetitul pentru călătoriile de vară. Japonia sau Thailanda sunt doar 2 dintre țările către care se poate zbura ieftin în aceste zile.

Datele de vacanță: 30 mai – 8 iunie (cu 4 zile de concediu)

Prețul mediu pentru un zbor dus-întors către Tokyo: 444 EUR
Prețul mediu pentru un zbor dus-întors către Bangkok: 396 EUR

Toamna

Ziua națională a României este un alt prilej de a avea o vacanță scurtă, întrucât zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie nu vor fi lucrătoare, deci combinându-le cu weekendul precedent se obține o minivacanță perfectă pentru explorarea târgurilor de Crăciun sau a unor plimbări pe malul mării în locații cu temperaturi mai prietenoase, precum Portugalia sau Cipru. Nu sunt necesare zile în plus din concediu, dar dacă finalul anului nu le acoperă pe toate cele disponibile, ele pot lungi această călătorie de început de iarnă.

Datele de vacanță: 28 noiembrie – 1 decembrie

Prețul mediu pentru un zbor dus-întors către Lisabona: 110 EUR
Prețul mediu pentru un zbor dus-întors către Larnaca: 80 EUR

Zile libere în 2020

 • 1 ianuarie (miercuri), 2 ianuarie (joi) – Anul Nou
 • 24 ianuarie (vineri) – Ziua Unirii Principatelor Române
 • 17 aprilie (vineri) – Vinerea Mare
 • 19 aprilie (duminică), 20 aprilie (luni) – Paştele
 • 1 mai (vineri) – Ziua Muncii
 • 1 iunie (luni) – Ziua Copilului
 • 7 iunie (duminică), 8 iunie (luni) – Rusaliile
 • 15 august (sâmbătă) – Adormirea Maicii Domnului
 • 30 noiembrie (luni) – Sfântul Andrei
 • 1 decembrie (marți) – Ziua Naţională a României
 • 25 decembrie (vineri), 26 decembrie (sâmbătă) – Prima și A Doua Zi de Crăciun

Prețurile menționate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică în perioadele:

 • 30.05.2020 – 08.06.2020, cu date de căutare între 01.01.2020 – 31.01.2020;
 • 17.04.2020 – 03.05.2020, cu date de căutare între 01.07.2019 – 31.12.2019;
 • 28.11.2019 – 01.12.2019, cu date de căutare între 01.09.2019 – 30.09.2019.

Prețurile se pot modifica sau pot deveni indisponibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*