În Puerto Rico a fost instaurat plan de urgență post-seism

Imagine din Puerto Rico. FOTO Jennifer Chen

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Puerto Rico asupra faptului că, în urma recentelor cutremure de pământ din regiune, precum și a posibilității înregistrării unor replici ale acestora, autoritățile locale au instaurat planul de urgență, sugerând populației din zonă să se pregătească pentru evacuare.

Informații actualizate cu privire la planul de acțiune local în caz de dezastre naturale pot fi accesate pe site-ul Agenției statale pentru gestionarea situațiilor de urgență și Administrare a Dezastrelor din Puerto Rico http://www.manejodeemergencias.pr.gov/.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să călătorească în Puerto Rico să își amâne călătoria planificată. Totodată, cetățenii români aflați pe insulă, pentru securitatea lor, sunt sfătuiți să ia în calcul întreruperea șederii lor în Puerto Rico, iar în acest sens să ia legătură cu reprezentanții companiilor aeriene pentru schimbarea coordonatelor de zbor, să urmărească anunțurile emise de autoritățile locale şi să urmeze recomandările și instrucțiunile acestora.

Cetăţenii români se pot adresa Consulatului General al Romaniei la Miami la numerele de telefon +13057638714 și +13057638874, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României din Miami, SUA: +12025158953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție atât aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, cât și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*