„Platoșe invincibile”: litoralul Mării Negre într-o expoziție temporară la Muzeul de Științele Naturii din Suceava

Expoziția temporară intitulată Platoșe invincibile.

Litoralul Mării Negre va fi  prezent, în perioada 6 iulie – 6 august, în expoziția temporară intitulată Platoșe invincibile, care va fi găzduită de Muzeul de Științele Naturii din Suceava.

Expoziția cuprinde câte 20 de specii de melci și scoici, care trăiesc în zona limitrofă a litoralului Mării Negre, precum și câteva specii considerate fosile vii.

„Dintre gasteropode amintim melcul de purpură (Murex), melcul aripat (Strombus), melcul coroziv (Natica vitellus), melcul cu picior de pelican (Aporrhais pes-pelicani). Dintre lamelibranhiate enumerăm scoici comestibile (stridii și midii), scoica agrafă (Pinna), scoica pieptene (Pecten), scoici de nisip și de apă dulce (Anodonta, Unio, Mya arenaria), scoica de mărgăritar (Pteria margaritifera)”, au explicat organizatorii expoziției.

Acest eveniment muzeal a fost organizat în colaborare cu biolog dr. Pricop Emilian  de la Muzeul de Științe Naturale din Piatra Neamț (din cadrul Complexul Muzeal Județean Neamț) și cu biologii Lucian Apăștinei și Amarie Cristina de la Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi (din cadrul Muzeului Județean Botoșani).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*