Dumitru Luca este noul președinte al ANAT, pentru un mandat de doi ani

Dumitru Luca, noul președinte al ANAT
Președintele ANAT, Dumitru Luca.

Dumitru Luca (Corali Holidays) este noul președinte al ANAT, în mandatul 2020 – 2022. De asemenea, Andrei Chirilov a fost reales președinte al Regiunii Sud-Est ANAT, membru de drept al Consiliului Director, în mandatul 2020 – 2022.

Dumitru Luca are o experiență de 20 de ani în turism, este managerul și administratorul Corali Holidays și al agenției de turism Corali și membru ANAT cu o vechime de 19 ani în asociație (din primăvara anului 1999).

În urmă cu patru ani a candidat pentru prima oară pentru Consiliul Director, devenind astfel responsabil pentru coordonarea Comisiei Legislație, asigurări, resurse umane și standarde ocupaționale. Această comisie a reușit să ajusteze sau chiar să blocheze acte normative care ar fi afectat agențiile de turism. Legea turismului, legea voucherelor de vacanță, legea privind garantarea pachetelor turistice și transpunerea Directivei de travel sunt principalele acte normative pe marginea căreia Comisia pe care a coordonat-o a avut nenumărate întâlniri și discuții aprinse cu autoritățile statului.

De asemenea, Dumitru Luca a înființat, în cadrul Comisiei Turoperatori/Outgoing, un grup de lucru al operatorilor de circuite turistice și curse charter cu autocare, având ca rezultate: o colaborare mai eficientă între membrii ANAT, fluidizarea tranzitării de către grupuri a frontierelor României și blocarea unui proiect de act normativ care ar fi stopat activitatea de transporturi turistice ocazionale.

În mandatul 2018-2020, Dumitru Luca a deținut funcția de prim vice-președinte.

Totodată, Andrei Chirilov a fost reales președinte al Regiunii Sud-Est ANAT, membru de drept al Consiliului Director, în mandatul 2020 – 2022.

Programul său prevede încercarea de a atrage noi membri pe zona de Sud Est.

„Consider că această regiune are un potențial mult mai mare și sunt prea puțini membri în ANAT. Împreună cu colegii din ANAT, să încercăm să readucem încrederea în această organizaţie, care a avut de suferit în ultimii ani, prin marile falimente/ insolvențe ale unor membri de marcă”, a precizat Andrei Chirilov.

De asemenea, el își mai propune colaborarea pe plan local cu autorităţile și, mai ales cu OMD-ul care se va înființa în acest an, „și care va trebui susţinut de către ANAT, fiind un aspect de importanță națională și cu impact în turismul național”, negocierea pentru a încheia un protocol cu Universitatea „Ovidius” Constanța, pentru formarea modernă a agențiilor de turism, implicarea activă în cadrul Comisiei de Etică la nivel național, deoarece „trebuie revăzut codul de bune practici în turism la nivel național”.

„Deja agențiile de turism au pierdut mult în credibilitate și o curățenie în acest domeniu al agențiilor de turism se poate face doar de către noi, cei ce lucrăm în turism”, a mai spus Andrei Chirilov.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*