Trafic crescut la ieșirea din țară: măsuri de fluidizare la granița cu Ungaria

Trafic crescut la ieșirea din țară: măsuri de fluidizare la granița cu Ungaria

Deoarece vacanța de iarnă s-a încheiat și mulți cetățeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde își au reședința, aspect ce determină o creștere a valorilor de trafic la ieșirea din țară, în mod special la granița cu Ungaria, măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor sunt menținute și în această perioadă.

La nivelul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Oradea și Sighetu Marmației au fost luate toate măsurile aflate în competență pentru asigurarea unui control operativ și reducerea timpului de așteptare prin suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităților de frontieră.

Menționăm că este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora, iar în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de ieșire în/din țară, precum și echipamentele mobile folosite pentru verificarea documentelor.

La granița cu Ungaria, formalitățile de frontieră se efectuează în comun cu autoritățile ungare, sens în care, în mod constant, sunt derulate activități de cooperare cu autoritățile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului și a arterelor de control.

În perioada 16 decembrie 2022 – 05 ianuarie 2023, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4 milioane de persoane, din care 2,15 milioane pe sensul de intrare în țară și 1,8 milioane pe sensul de ieșire din țară, precum și aproximativ un milion de mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o creștere cu 75% a valorilor de trafic, la frontierele României.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au trecut aproximativ 1,4 milioane persoane, dar si prin cele aeroportuare – 1,2 milioane persoane.

Deoarece în această perioadă se preconizează o creștere a traficului la granița de vest, Poliția de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară unde sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier.

  • Pe raza jud. Arad: PTF Nădlac – Nagylak, PTF Nădlac II – Csanadpalota, PTF Turnu – Batonnya, PTF Vărșand – Gyula
  • Pe raza jud. Bihor: PTF Salonta – Mehkerek, PTF Borș – Artand, PTF Borș II – Nagykzreky, PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany, PTF Sacuieni;
  • Pe raza jud. Satu Mare: PTF Urziceni – Vallaj și PTF Petea – Csengersima.
  • Pe raza jud. Timiș: PTF Cenad.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional se regăsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

De asemenea, Poliția de Frontieră a pus la dispoziția participanților la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*