O avalanșă considerată atipică a luat viața unei turiste în Munții Vrancei

Avalanșa este considerată de către specialiști drept atipică. FOTO Aleks Dahlberg

Tragedia a fost înregistrată la puțin timp după ora 12.00, în Munții Vrancei, în zona Cheile Tișiței. Aici se aflau două grupuri de turiști, însoțiți de salvamontiști, toții fiind luați prin surprindere pentru că în această zonă nu se înregistrează astfel de fenomene. Autoritățile pun declanșarea avalanșei pe seama unui cutremur mic înregistrat dimineață în zonă.

În momentul producerii avalanșei, primul grup de turiști intrase în Cheile Tișiței, al doilea fiind la câteva minute în urmă. Doi dintre cei din primul grup au fost surprinși de avalanșa formată din zăpadă umedă, amestecată cu multe lemne și pietre, așa cum se întâmplă de obicei primăvara. Una dintre ele a fost găsită și salvată imediat. Cea de-a doua, o femeie de 36 de ani din București a fost dată dispărută. A fost găsită după aproximativ două ore de căutări, fără viață, în albia unui râu.

„Noi numai ce intrasem pe Cheile Tișiței, iar înaintea noastră se afla un grup de 27 de tineri din București, care aveau în plan să străbată întreaga zonă – 9 km dus și 9 km întors. Erau la aproximativ 2 kilometrii de intrarea în chei. Noi eram la aproximativ 10 minute în urmă, când am auzit sirena celor de la SMURD, iar la scurt timp echipajul a trecut în fugă pe lângă noi și ne-a spus că a avut loc o avalanșă. Eu împreună cu câțiva bărbați din grupul meu am mers până acolo și am ajutat puțin. Au fost două fete și un băiat surprinși de avalanșă, ambele fiind aruncate în râu. Una a fost găsită imediat și salvată. 

Eu vin aici în zonă de 20 de ani și nu am auzit niciodată de avalanșă aici. Am vorbit cu sătenii și nici ei nu au mai pomenit. Probabil de vină sunt defrișările“ a declarat în exclusivitate pentru GOnext.ro, Costin-Ion Corboianu, ghidul grupului de la Scorilo Travel Vacanțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*