Aeroportul „Traian Vuia“ din Timișoara a fost gazda unei întâlniri cu operatorii de turism

Conducerea AIT s-a întâlnit cu operatorii de turism

La sediul Aeroportului Timișoara Traian Vuia a avut loc o întâlnire de lucru cu tema ”Dezvoltarea și promovarea turismului în context european și oportunitatea de noi destinații de vacanță cu zboruri din Timișoara”. La întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, ai tour-operatorilor din turism și ghizi locali și, bineînțeles, reprezentanți ai aeroportului.

”Administrația aeroportului, a luat toate măsurile conferite de atribuțiile pe care le are pentru a atrage companii aeriene, prin a pune la dispoziție operatorilor condiții tehnico-operaționale la cele mai bune standarde europene și prin oferirea unor tarife comerciale pentru operare deosebit de stimulative. Cu toate acestea, o companie aeriană a retras din orarul de vară mai multe destinații deoarece le-au considerat neperformante din punct de vedere comercial.

Considerăm că un rol important pentru atragerea de pasageri o au și administrațiile publice locale și asociațiile cu profil de turism, care trebuie să se mobilizeze mai eficient pentru ca Timișoara și regiunea de vest să devină o atracție turistică, iar acest lucru nu se poate face fără o promovare a orașului și a regiunii, oferirea unor servicii și obiective atractive pentru turiștii care ne-ar putea vizita din țară și din străinătate.

Pe de altă parte, operatorii de turism ar trebui să stimuleze programele tip city-break, prin formarea de grupuri de turiști care să călătorească pe curse de linie, altele decât zborurile charter, pe destinații directe din Timișoara, cum ar fi Tel Aviv, Barcelona, Valencia, Paris, Londra s.a.m.d., destinații unde operatorii de turism pot oferi pachete complete de servicii.

În al treilea rând, ar fi oportună asocierea companiilor de turism locale pentru a face eficientă închirierea unei aeronave charter cu scopul de a diversifica destinațiile de vacanță”, a spus directorul Aeroportului Timișoara, Daniel Idolu.

Directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, Delia Barbu, a spus că, prin asociația pe care o reprezintă, va demara un proiect de promovare a județului Timiș în aeroporturile și în orașele de unde există destinații directe spre Timișoara, pentru a promova județul Timiș.

În cadrul întâlnirii, directorul general al aeroportului a apreciat că este evident faptul că, în ciuda eforturilor susținute ale administrației aeroportului, turiștii nu vin la Aeroportul Timișoara pentru a vizita aeroportul, ci pentru a petrece un sejur în Timișoara sau în regiunea Banatului. Dar pentru a fi interesantă și atractivă vacanța lor, în cele câteva zile petrecute aici, turiștii trebuie să beneficieze de o ofertă hotelieră, culturală, sportivă, muzicală, gastronomică și diferite alte atracții.

Compania aeriană care a retras din orarul de vară mai multe destinații și-a arătat interesul oficial, prin vocea directorului comercial ”de a redeschide aceste destinații sau altele, în funcție de condițiile pieței,” însă pentru aceasta, este nevoie de o implicare mai susținută a operatorilor de turism locali, a instituțiilor publice, a asociațiilor de profil și a organizatorilor de evenimente culturale, sportive și muzicale, pentru ca regiunea Banatului să devină atractivă, și implicit, turiștii (pasageri pentru companiile aeriene) să călătorească și pe calea aerului în interesul financiar și nu numai, al tuturor celor implicați.

Până în prezent, tour-operatorii au confirmat pentru această vară trei destinații de vacanță: Antalya (Turcia), Creta și Zakynthos (Grecia).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*