Litoralul românesc vede o primă creștere timidă – în luna august – la numărul de turiști. Străinii au fost la fel de puțini ca anul trecut

Mamaia, în paragină. FOTO Cătălin Huțu

Statisticile oficiale pentru primele 8 luni ale anului 2018 sunt unele nu tocmai pozitive pentru turismul de pe litoralul românesc.

Lipsa evenimentelor și nepăsarea autorităților a făcut ca doar în luna august să crească numărul de turiști.

Astfel, în primele 8 luni ale lui 2018 au fost cu 4,5% mai mulți turiști decât în perioada similar a anului 2017.

În tot județul Constanța au fost înregistrați 1.106.700 de turiști în 8 luni, în timp ce în perioada ianuarie – august 2017, cifrele se situau la 1.058.800. În luna august, județul Constanța a fost vizitat, conform cifrelor oficiale, de 446.200 turiști.

Numărul înnoptărilor a crescut în anul 2018, față de perioada similară a lui 2017 de la 4.085.300 la 4,26 milioane înnoptări.

Tot litoralul românesc – de 28 ori mai puțini turiști străini decât o localitate din Bulgaria

Cifrele stau și mai rău la capitolul turiști străini. Conform raportului întocmit de Direcția Județeană de Statistică din Constanța, remise redacției GoNEXT, turiștii străini care au ajuns în județul Constanța în perioada ianuarie – august 2018 nu au depășit 48.494 persoane.

În luna august 2018, pe tot litoralul românesc au sosit 12.754 turiști străini.

Și ca să punem totul în perspectivă, putem să expunem și cifrele din Bulgaria. Conform National Statistical Institute of Bulgaria, în luna august 2018 au sosit DOAR în Burgas 351.818 turiști străini.

O singură localitate din Bulgaria are de 28 ori mai mulți turiști decât întreg litoralul românesc: Mamaia, Costinești, Eforie, Vama Veche și toate celelalte stațiuni de pe la noi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*