La Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav va fi instalată cea mai nouă tehnologie – un turn de control virtual

Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav va avea un turn de control virtual

Noutatea care va fi implementată la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, în premieră pentru România, este turnul de control virtual.

Față de turnul clasic, care este o clădire înaltă, în care controlorii de trafic aerian stau și supraveghează cu ochiul liber incinta aeroportului, turnul virtual reprezintă o cameră cu monitoare de mari dimensiuni, care oferă o vedere panoramică a aeroportului, cu ajutorul unor camere video instalate pe stâlpi.

„De fapt, turnul virtual reprezintă o noutate în toată Europa. Deocamdată sunt puține aeroporturi cu un astfel de sistem, dar tendințele arată că în următorii 10-15 ani majoritatea aeroporturilor vor avea turn virtual. Noi am luat legătura cu cei mai importanți furnizori care au implementat deja astfel de sisteme și facem demersurile pentru realizarea unui studiu de fezabilitate, obligatoriu pentru începerea procesului de achiziție publică a turnului“, a precizat Adrian vestea, Președintele Consiliului Județean Brașov.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*