Iubitorii de Nordic Pole Walking sunt așteptați în Parcul Botanic din Timișoara

Iubitorii de Nordic Pole Walking sunt așteptați în fiecare sâmbătă dimineață în Parcul Botanic din Timișoara. FOTO Pixabay

Nordic Pole Walking este mersul cu ajutorul bețelor și care adună oameni de toate vârstele, de multe ori acei oameni care nu reușesc să alerge pe distanțe foarte mari, dar doresc să-și îmbunătățească modul de viață prin mișcare, să socializeze, să înlăture stresul cotidian, să-și corecteze ținuta corpului.

Este considerat unul dintre cele mai „la îndemână” sporturi, având în vedere că se poate practica oriunde, pe orice vreme și de către oricine. Este util în caz de graviditate și obezitate, fiind considerat al doilea sport după înot, care solicită peste 90% dintre grupele de mușchi.

Bețele ajută să vă măriți rezistența la efort, să reduceți disconfortul din genunchi, articulații, coloană, să vă mențineți postura verticală și să vă îmbunătățiți respirația.

Pentru început, turele de nordic walking vor fi de 5km și vor începe împreună cu cele de alergare, iar cel mai important accesoriu va fi zâmbetul.

Aceasta este o tura ținută în fiecare sâmbătă, cu pornirea împreună cu tura de alergare, la ora 09:00, din Parcul Botanic Timișoara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*