Bărbat salvat după ce, rătăcit pe munte între Babele și Omu, a dormit două nopți sub cerul liber

Un constănțean a dormit două nopți sub cerul liber după ce s-a rătăcit pe munte, între Babele și Omu. FOTO Salvamont Dâmbovița

Echipa Salvamont Dâmbovița a intervenit miercuri, 6 ianuarie, pentru a acorda sprijin unui bărbat care timp de două nopți a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu. La ora transmiterii acestei informații, bărbatul se află în afara oricărui pericol.

Potrivit reprezentanților serviciului Salvamont, echipamentul profesional i-a salvat viața turistului după ce s-a rătăcit pe munte din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

„Bărbatul, epuizat fizic a fost găsit astăzi, 6 ianuarie, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Bușteni, aflată în patrulare și care fuse alerta încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie, de către echipa Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița, care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peștera și proprietarul nu a revenit de pe traseu”, au transmis sursele citate.

Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița și transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peștera.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, este din Constanța și a plecat singur în drumeție la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, 4 ianuarie, pornind din zona telecabinei Peștera unde și-a lăsat autoturismul. Vremea capricioasă, ceața și precipitațiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic și pus în situația de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*