În Republica Coreea, poluarea atmosferică a atins nivelul „Unhealthy”

Seoul, Corea de Sud. FOTO Jana Sabeth Schultz

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Coreea că măsurătorile efectuate pe plan local au indicat că, până la data de 8 martie, poluarea atmosferică din această țară va atinge un nivel periculos pentru sănătatea umană.

Ministerul Mediului Sud-Coreean a emis o alertă referitoare la nivelul ridicat de particule de praf prezent în atmosferă. Evoluția acestui fenomen poate fi urmărită pe site-ul https://aqicn.org/map/southkorea (Air Pollution in South Korea: Real-time Air Quality Index Visual Map), care anunță valori de poluare extrem de ridicate. Pentru cele mai recente prognoze și avertizări, se recomandă urmărirea mass-media locale și a site-ului Serviciului Meteorologic Coreean – http://web.kma.go.kr/eng/weather/asiandust/intro.jsp.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Seoul: +8227974924, +8227903718 şi +8227976438, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Coreea: +821089394924.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://seoul.mae.ro, www.consularprotection.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații utile si sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*