În contextul pandemiei de COVID-19, numărul turiștilor sosiți anul acesta în județul Constanța a scăzut cu aproape 25 la sută fața de perioada similară din 2019

Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța
Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Numărul turiștilor sosiți în primul trimestru al acestui an în județul Constanța a scăzut cu aproape 25 la sută fața de perioada similară din 2019, în contextul pandemiei de COVID-19, în timp ce numărul turiștii străini este în scădere cu peste 40 de procente.

Potrivit raportului întocmit de Direcția Județeană de Statistică din Constanța (DJSC) pentru primul trimestru al acestui an, numărul turiștilor sosiți în județul Constanța a fost de 46,5 mii de persoane, față de 61,5 mii de persoane în aceeași perioadă a anului trecut. S-a înregistrat astfel o scădere de 24,3 la sută. Și numărul înnoptărilor a scăzut, la 105 mii de înnoptări în primele trei luni ale acestui an, față de 138,1 mii înnoptări înregistrate în aceeași perioadă din 2019.

Turiștii străini sosiți în primele trei luni din anul 2020, , în număr de 4.090 de persoane, sunt cu 42,4 la sută mai puțini decât numărul turiștilor străini sosiți în primele trei luni din 2019 și dețin o pondere de 8,8 la sută în totalul turiștilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*