Estimări pentru vacanța de 1 Mai: 40.000 turiști pe litoral și încă zece mii în Delta Dunării

Corina Martin și Daniel Ilușcă. FOTO Arhivă
Corina Martin și Daniel Ilușcă. FOTO Arhivă

Peste 40.000 de turiști sunt așteptați in minivacanța de 1 Mai pe Litoral, iar cei mai multi vor alege stațiunile Mamaia, Vama Veche și Mamaia Nord- Năvodari.

Capitalele distracției vor fi, și de această dată, Mamaia și Vama Veche, unde sunt organizate numeroase evenimente, ce vor atrage cateva zeci de mii de turisti la debutul acestui Sezon.

“Nu vom avea cifre oficiale, ca de obicei, deși în fiecare an avem așteptări ca Ministerul Turismului să soluționeze această problemă, a absenței cifrelor oficiale în turismul românesc. Cu toate acestea, estimăm că peste 40.000 de turiști se vor afla pe litoral, cea mai mare parte, probabil în jur de 30.000, în Mamaia.

Pentru acest sezon estimez o creştere de minim 10% a numărului de turişti care vor ajunge pe litoral şi de peste 15 – 20% în Delta Dunării, în urma strategiei de promovare pe care am derulat-o masiv in ultimii 5 ani, succesiv”, a declarat Corina Martin, Președinte Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT).

Peste 10.000 de turisti sunt asteptati in acest weekend in Vama Veche, similar cu Delta Dunării.

“Așteptăm peste 10.000 de turiști în Deltă și în județul Tulcea în weekend-ul de 1 Mai. Proprietarii de locații turistice, hoteluri, pensiuni, pontoane plutitoare, ambarcațiuni sunt pregătiți deja și au rezervări făcute cu mult timp înainte. Cu toții au pregătit evenimente, excursii cu bărci și ambarcațiuni, meniuri pescărești delicioase și muzică și dans autentic tradițional. Delta Dunării va avea un nou Sezon foarte bun și în acest an, după creșteri consistente de 20-25% în ultimii ani”, a declarat Daniel Ilușcă, Președintele Asociației Patronale Tulcea – Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*