Virgil-Daniel Popescu: „Industria cinematografică, o oportunitate de a pune România pe harta internațională a producțiilor de film”

Întâlnirea cu reprezentanții industriei cinematografice FOTO Facebook Ministerul Turismului
Întâlnirea cu reprezentanții industriei cinematografice FOTO Facebook Ministerul Turismului

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a participat miercuri, 27 mai, împreună cu secretarul de stat în MEEMA – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol și premierul Ludovic Orban, la întâlnirea cu reprezentanții industriei cinematografice, organizată în perspectiva reluării activității acestui sector în condiții de siguranță sanitară.

Premierul a dat asigurări că reluarea producțiilor cinematografice și audiovizuale va fi posibilă după semnarea și publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Culturii privind normele de protecție împotriva SARS-CoV-2.

„Industria cinematografică reprezintă o oportunitate de a pune România pe harta internațională a producțiilor de film. Totodată, consider că acest domeniu de activitate poate juca un rol important în revenirea sectorului cultural – creativ din țara noastră”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu.

Discuțiile din cadrul întâlnirii au fost concertate și asupra măsurilor de susținere a domeniului pe termen mediu și lung, investițiilor în producțiile locale, dar și identificării unor facilități fiscale pentru produsele culturale cinematografice.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri este furnizorul schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea culturii de film și producției de film în România, preluată de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Consultările au vizat și acest subiect, astfel dorindu-se o regândire a schemei de ajutor de stat.

Premierul Ludovic Orban a mai subliniat că Guvernul va analiza propunerile înaintate și va avea în vedere luarea unor decizii care să vină în sprijinul acestui sector de activitate. La întâlnire au mai participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu și președintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaților Gigel Știrbu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*