FOTO VIDEO Sezonul debutează în Delta Dunării cu mini-vacanța de Paște și 1 Mai. 95% din capacitatea de cazare a Deltei este deja ocupată

Green Village Resort din Delta Dunării. FOTO Paul Alexe

A mai rămas ceva mai mult de o săptămână până la tradiționala vacanță de Paște, care, în acest an, coincide cu cea de 1 Mai și anunță deschiderea noului sezon.

Chiar dacă totul se suprapune, practic, peste week-end-ul 30 aprilie – 2 mai, mulți români și-au făcut planuri pentru această minivacanță, iar Delta Dunării rămâne în topul destinațiilor preferate. În actualul context pandemic, Delta pare să fi fost redescoperită de către turiștii români, iar faptul că aproximativ 95 la sută din capacitatea de cazare a Deltei este ocupată pentru această minivacanță poate fi interpretat drept un semn bun pentru sezonul care începe.

“Delta rămâne unică, rămâne superbă în orice anotimp, iar dacă ne raportăm la ceea ce înseamnă minivacanța de Paște și 1 Mai, petrecerea acestei perioade în mijlocul naturii, în Delta Dunării, asigură accesul la tradiții, la gastronomia locală, iar oamenii pot vizita Delta atât cu bărci conduse de ghizi autorizați, cât și alături de ghizi în caiac-canoe, pot beneficia de serviciile oferite de fiecare resort sau pensiune în parte, chiar și pentru copii unele locații oferă locuri de joacă.

Însă, Delta în sine este frumoasă, să nu uităm că este patrimoniu UNESCO, iar toate aceste elemente asigură o unicitate a zonei pe care nu o putem găsi în altă parte”, explică, în linii mari, alegerea românilor, președintele Asociației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Mai mult de cât atât, în actualul context pandemic, așa cum s-a dovedit deja și în sezonul trecut, Delta Dunării rămâne una dintre cele mai sigure destinații de vacanță din țară. Poate cea mai sigură.

“Delta reprezintă, ca și anul trecut, o destinație sigură din punct de vedere pandemic. Turismul deltaic în sine asigură toate elementele de siguranță sanitară, vorbim atât de distanțare fizică, cât și de faptul că Delta nu reclamă un turism de masă. Locațiile de cazare sunt distanțate una de cealaltă, nu există parcări supraaglomerate, deplasarea se face cu barca. Produsul turistic, în sine, este constituit pe baza rutelor de caiac-canoe, biciclete, hidrobiciclete. Practic, tot conceptul de turism deltaic asigură această siguranță sanitară pe care cu toții o dorim în aceste zile”, spune Cătălin Țibuleac.

Una dintre cele mai căutate locații din Deltă, situată chiar în apropierea locului în care brațul Sfântu Gheorghe se varsă în Marea Neagră, este resortul de patru stele Green Village. Toată capacitatea de cazare este ocupată în perioada minivacanței de Paște: un total de 89 de camere duble, fiecare cu o terasă primitoare, apartamente cu 2 și 3 camere și penthouse-uri cu vedere către lacurile și canalele Dunării.

“Am pornit o ofertă încă din toamnă, la 245 euro de persoană, între 30 aprilie și 3 mai, suntem sold-out, nu mai avem nicio cameră disponibilă. Oaspeții noștri s-au bucurat foarte mult de oportunitatea de a veni în Delta Dunării, fiind prima lor opțiune din câte am văzut”, a declarat, pentru GoNEXT, directorul general al resortului, Octavian Moldovan.

Cu toate acestea, pentru cei care doresc “să fure startul” minivacanței, pentru perioada de până în 29 aprilie, locația oferă reduceri importante, de până la 20 la sută, pentru mai mult de trei nopți de cazare. Mai mult, pentru a asigura siguranța fiecărui oaspete în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus, conducerea resortului asigură, gratuit, teste rapide antigen la sosirea în locație, evident, pentru cei care nu sunt deja vaccinați.

“Aici suntem în deplină siguranță, avem avantajul clădirilor separate, accesul în fiecare cameră este direct din exterior, nu sunt foarte multe spații publice închise, putem respecta toate măsurile de siguranță în cele mai bune condiții, le oferim și varianta testării, aceasta fiind și una dintre condițiile impuse de noi, oaspeții noștri trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau un test rapid făcut în ziua respectivă, iar noi le punem la dispoziție testele antigen, gratuit.

Check-in-ul se face după ce avem rezultatul testului negativ, este un test de salivă foarte ușor de folosit, în zece minute au rezultatul, vin la recepție cu dovada testului negativ și primesc cazarea. Astfel, toți oaspeții resortului nostru sunt fie vaccinați, fie au un test negativ antigen”, a mai spus Octavian Moldovan.

Locația oferă numeroase facilități, atât în interiorul resortului, cât și în exterior, atât pentru cei mai activi, cât și pentru cei veniți să se relaxeze în liniștea Deltei. Unul dintre cele mai căutate servicii este cel de SPA, unde oaspeții sunt așteptați să încerce tratamentele de relaxare realizate de personalul specializat.

“Îi răsfățăm pe oaspeții noștri cu tratamente de relaxare, proceduri kinoterapeutice, dar și diverse tehnici, precum “lomi lomi”, specifică masajului hawaian, tehnici precum cupping teraphy, ventuze de sticlă organică. Majoritatea clienților cer masaj de relaxare.

O ședință durează între 50 și 90 de minute, depinde de tipul de masaj dorit. Cel de 90 de minute se numește „hot stone”, cu pietre din rocă vulcanică, un superlativ al relaxării, care ajută foarte mult la drenajul limfatic, dar are multe alte beneficii”, îmbie la relaxare Ștefania Dimian, kinoterapeut la Green Village Resort.

Evident, o atenție specială este oferită sejurului culinar al oaspeților, iar echipa condusă de bucătarul șef Virgil Pârcălabu este pregătită să răsfețe papilele gustative ale oaspeților, indiferent de preferințele acestora. Bineînțeles, preparatele tradiționale, din pește, sunt la loc de cinste.

“Suntem în Deltă și, evident, am pregătit storceag de nisetru cu zer de văcuță, care este unicat aici, la Sfântu Gheorghe, borșul de pește, foarte gustos, iar pentru apropiatele sărbători pascale pregătim ciorba de miel, preparate pe bază de pește, pui, porc, vită, pentru a acoperi toate gusturile. Bineînțeles, nu lipsesc icrele de știucă, care sunt fenomenale, avem pregătit un proțap de berbecuț și, nu în ultimul rând, tradiționalul cozonac, pască și ouăle de Paște”, a dezvăluit Virgil Pârcălabu.

Pentru a oferi o… acoperire în fapte a celor de mai sus, Daniel Zinke – executive chef – ne-a deschis apetitul culinar cu o delicioasă rețetă de șalău, cu sos de citrice și risotto cu sfeclă roșie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*