FOTO Four Paws International și Animal Society au salvat șapte lei crescuți în condiții nesigure în localitatea dâmbovițeană Picior de Munte

Lei salvați dintr-o localitate dâmbovițeană. FOTO FOTO PAWS - Bogdan Baraghin

Four Paws International și Animal Society au coordonat cu succes o operațiune de salvare a șapte lei, trei femele și patru masculi, aflați în proprietatea unei persoane private din localitatea Picior de Munte, județul Dâmbovița.

Echipa Wild Animals din cadrul Four Paws International, alături de cinci reprezentanți ai Animal Society, au transportat leii, în condiții de siguranță, către sanctuarul Felida Big Cat Sanctuary din Olanda, parcurgând peste 2000 de km într-o călătorie ce a durat peste 40 de ore. Aceștia vor fi adăpostiți o perioadă în Olanda, urmând să fie transferați în sanctuarul de feline mari Lionsrock din Africa de Sud, deținut tot de Four Paws.

„Toți cei șapte lei au ajuns în deplină siguranță la Felida, după această lungă călătorie. Veterinarii noștri au verificat starea animalelor regulat, pe toată durata călătoriei. Acum felinele se pot relaxa și se pot obișnui cu noile împrejurimi. Echipa noastră experimentată de la FELIDA va oferi toate îngrijirile de care au nevoie acești lei ” spune Ioana Gabriela Dungler, Director al Departamentului pentru animale sălbatice de la FOUR PAWS și responsabil cu misiunea de salvare.

„Am răspuns imediat apelului celor de la Four Paws International și suntem onorați că ne-am alăturat echipei internaționale de experți și că am putut contribui la această misiune de salvare. A fost o operațiune dificilă, cu un efort logistic uriaș, însă a meritat întrutotul, aceste animale având acum șansa unei vieți mai bune.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society

Four Paws International este o organizație internațională pentru bunăstarea animalelor, înființată în 1988 la Viena de Heli Dungler. Four Paws pledează pentru o lume în care oamenii tratează animalele cu respect, empatie și înțelegere, derulând proiecte și campanii în Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Kosovo, Olanda, Elveția, Africa de Sud, Thailanda, Ucraina, Marea Britanie, SUA și Vietnam și deținând sanctuare pentru animale salvate în unsprezece țări. Four Paws International își concentrează campaniile pe salvarea animalelor, inclusiv câini și pisici fără stăpân, animale de fermă și animale sălbatice.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*