Atenționare de călătorie în Grecia: Condiții meteo nefavorabile, generate de prezența unui front atmosferic rece

În Grecia se anunță vreme rea. FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că autoritățile locale au emis o avertizare de fenomene meteo puternice generate de prezența unui front atmosferic rece, cu precipitații, vânt puternic și o concentrație ridicată de praf saharian.

Se vor semnala, astfel:

  • precipitații abundente în vest, centru și nord cu extindere pe întreg teritoriul național în ziua de 24 aprilie. Treptat, fenomenele extreme vor scădea în intensitate în cursul zilei de duminică, 25 aprilie, și se vor manifesta preponderent în zonele de est și de sud;
  • precipitațiile abundente vor afecta, începând din data de 24 aprilie, Macedonia de Vest și Centrală, Tesalia, insulele Sporade, estul regiunii Sterea și treptat Evia;
  • se vor semnala intensificări puternice ale vântului din direcțiile est, sud-est în Marea Ionică Centrală și de Sud, iar de sâmbătă, 24 aprilie și, mai ales duminică, 25 aprilie, se va amplifica semnificativ vântul din direcția nord în Marea Egee;
  • nivelul concentrației de praf provenit din zona Sahara va crește în zonele centrale și de sud.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă :+ 306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic:+306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*