FOTO VIDEO Vânzările de 1 mai au fost duble față de 2022 în Mamaia. Organizația Patronală Mamaia: “Stațiunea revine în preferințele turiștilor în sezonul 2023”

Organizația Patronală Mamaia - Constanța. FOTO Victor Radu

La capătul a 3 ani cu multe provocări, stațiunea Mamaia pare că revine la perioada de dinainte de pandemie. Cel puțin așa susține Organizația Patronală Mamaia. Potrivit datelor furnizate de aceasta, vânzările din minivacanța de 1 mai au fost duble față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mamaia practic a renăscut, poate nu la standardul pe care ni-l dorim noi. Încă nu suntem la nivelul anului 2019 înainte de pandemie. (…) Operatorii spun că la festivalurile gastronomice au fost multe familii cu copii și la festivalurile de muzică au fost mulți adolescenti. Față de anul 2022 a fost o dublare a numărului de turiști“ a declarat Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia.

Potrivit patronatului din stațiune, tarifele au fost similare cu cele din 2022 și prețurile au fost pentru toate buzunarele.

“Am avut o creștere a rezervărilor pentru sejururile de 3 nopți, numărul turiștilor a fost peste așteptări. Am asistat la o dublare față de 2022. Ajungem, cred, la nivelul din 2019, de dinainte de pandemie. Prețurile au fost atractive, ofertele făcute de hotelieri au reușit să adune în nordul foarte mulți turiști, atrași de festivaluri. Au fost atât adolescenți, cât și familii cu copii.” a menționat la rândul său Ștefan Necula, director de agenție LitoralulRomanesc.ro.

Cifrele îi fac pe operatorii din turism să preconizeze un sezon estival 2023 bun. Cu siguranță însă va fi diferit, spun patronatele, mai ales că turișii și-acu schimbat comportamentul în special după perioada de pandemie.

S-au schimbat foarte mult nișele. Daca înainte era nișa 20-25 de ani și susținut de peste 30, 1 mai postpandemic se concretizează cu nișe diverse. Adolescetii aleg s;i alte destinațiii, nișa de family care veneau de Rusalii au venit de 1 mai. Nu mai e așa importantă vremea ci se arată o extindere a capetelor de sezon. Românii vor să iasă dupa toată iarna în care au stat. Deci segmente diverse. În toata Dobrogea au fost de 1 mai posibilități de petrecere, inclusiv pe experential turism. Copiii se întalnesc cu animaluțe, consumă ceva etc. Se duc și la un mall, la un hotel, la un restaurant, în natură. Nișa de elders, de cei peste 60-65 de ani care au posibilitate și merg pe tratamente si cei care pot să meargă inclusiv în Mamaia pentru a se bucura de aer curat. “ a declarat Anca Nedea, director executiv al OPMCTA.

Operatorii din turism se așteaptă ca Mamaia să fie în topul preferințelor turiștilor în sezonul estival 2023. Potrivit OPMCTA, pentru sezonul estival 2023, un sejur pentru doi adulți în Mamaia la începutul lunii iunie costă de la 555 lei de persoană, pachetul incluzând 5 nopți de cazare în cameră dublă la un hotel de 3 stele, iar un sejur de 5 nopți la 4 stele costă de la 990 lei de persoană.

Mamaia are avantaje în fața altor stațiuni pentru că avem parcuri acvatice și telegondola, avem Constanța în proximitate unde pot merge la shopping, iar Delfinariu și Acvariul fac diferența. Evenimentele sunt cele care aduc turiști. a precizat Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT Sud-Est.

Așadar, premisele sunt bune, spun reprezentanții Organizației Patronale Mamaia, în ciuda faptului că investitorii în turism se confruntă cu câteva probleme în ceea ce privește licitațiile tardive pentru sectoarele de plajă și a promovării insuficiente. Patronii acuză în special Minsterul Turismului că nu face suficient, iar președintele OPMCTA a precizat că i-a cerut chiar demisia ministrului Constantin-Daniel Cadariu. La rândul său, Mircea Dobre, fost ministru al Turismului, a atras atenția că autoritățile centrale nu sprijină litoralul românesc.

“De fiecare dată când domnul Cadariu a venit la Constanța ne-a spus numai lucruri pozitive. Niciodată nu s-a discutat despre o licitație care va dura doar doi ani. Ar trebui să rămnă doar Ministerul Justiției, al Finanțelor și premierul. (…) să vii cu licitația la finele lunii aprilie ca efortul să rămână pe administrația publică locală sau operatorul economic. Ministerul, Guvernul nu vor avea nicio vină. Programul Ucraina trebuia să fie în sprijinul operatorilor. Guvernul la ora actuală degeaba există” a spus Mircea Dobre.

Totuși, operatorii din turism apreciază că măcar tarifele de parcare din stațiunea Mamaia sunt în acest an rezonabile. În concluzie, chiar și cu aceste probleme și cu orașul Constanța transformat într-un imen șantier, cei din industria hotelieră se așteaptă la un sezon estival cu mulți turiști.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*