FOTO VIDEO Noutățile de la Târgul de Turism “Vacanța” Constanța. Unde pleacă românii în concediu

Deschiderea Târgului de Turism "Vacanța" Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Deschiderea Târgului de Turism "Vacanța" Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Dacă v-ați săturat de iarnă și de frig, atunci este momentul să va gândiți la o vacanță la cald. Târgul de Turism Vacanță care s-a deschis la Pavilionul Expozițional are oferte pe alese. Cu puțîn noroc, puteți să beneficiați de reduceri mari pentru destinațîi că Spania, Turcia ori Grecia sau pentru zone turistice din țară noastră. Târgul de Turism “VACANȚA” Constanța 2018 a început astăzi și ține până duminică 25 martie. Se adresează publicului larg, dornic să călătorească în țară și peste hotare, aflat în căutarea unor destinații turistice originale care să corespundă, din toate punctele de vedere necesităților fiecăruia de petrecere a timpului liber.

Urmăriți reportajul video realizat de jurnaliștii GoNEXT.ro. 

Constănțenii care vin la târgul de turism sunt atraşi de oferta largă de servicii turistice pentru destinaţiile de vară, ştiind că găsesc o disponibilitate de cazare relativ mare: în 80% din hotelurile şi destinaţiile de vară se găsesc încă locuri, procent care, peste o lună, scade drastic până spre 40%.  La târg sunt invitaţi să participe agenţii de turism, tour-operatori, furnizori de activităţi de aventură şi sporturi extreme, hoteluri, pensiuni, companii aeriene, autorităţi publice, asociaţii de promovare turistică reprezentând destinaţiile turistice din România şi reprezentanţi ai unor Oficii de Turism din străinătate.

Cosmin Târnăcop este reprezentantul Consiliului Județean Tulcea la acest târg de turism și după cum era de așteptat, promovează intens Delta Dunării, despre care vorbește întotdeauna cu patos, atunci când îi ceri detalii.

“Toată lumea știe unicitatea Deltei, unicitatea gastronomiei deltaice și va invităm să veniți s-o cunoașteți, și pe cei care încă nu au ajuns pe la noi, deși nu știu ce-au pierdut. Dacă tot vine Paștele, 1 Mai, va recomandăm Jurilovca, va recomandăm Sulina, Crișan, Pădurea Letea…de ce nu, Munțîi Măcinului – se poate face și o excursie acolo și se poate face și turism ecvestru… E interesant și diferit de ceea ce găsim prin alte locuri” spune Cosmin Târnăcop.

Târgul de Turism Vacanță pune la bătaie sute de oferte iar participanţii se aştepta la vânzări mari, că-n fiecare an. Discounturile pe care le practică acum agenţiile de turism ajung până la câteva zeci de procente și din experienţa ediţiilor anterioare ale târgului de primăvară, cel puțîn jumătate din vacanţele rezervate în această perioada beneficiază de discounturi de Early Booking. Am găsit printre expozanți și firme care oferă vacanțe de aventură și servicii de acest gen, pentru împătimițîi de adrenalină. Ioan Malciu patronul companiei “Dream Explorer” spune că segmentul acesta de turism începe să prindă din ce în ce mai mult și la români.

“Avem începând de la scufundări în Marea Neagră, plimbări cu caiacele, cu velierul, cu șalupele de viteză… deci vom încerca cu totul și cu totul ceva nou. Oricine poate să participe, va primi un instuctaj înainte, deci nu este greu deloc, inclusiv copiii, de la 12 ani în sus pot participa” explică Ioan Malciu, patronul firmei “Dream Explorer”.

Un alt element de atracţie pentru vizitatorii târgului de turism este posibilitatea de a rezerva și transportul către destinațiile din străinătate, la prețuri imbatabile. La standul Turkish Airlines am stat de vorba cu managerul Güneş Tanay despre oferta companiei de zbor pe care o reprezintă.

“Recomandăm anul acesta Istanbul, Antalya și Cappadocia care este celebră. Românii preferă locurile acestea care sunt foarte frumoase, sunt unice în lume. Promovăm aceste trei destinații în mod special. Avem și oferte pentru călătorii în străinătate, nu neapărat în Turcia – de exemplu spre Tel Aviv 149 euro cu plecare din Constanța și alta spre Aman, Iordania – 273 de euro. Avem zbor spre Dubai la 242 euro dar și către Bangkok la 642 de euro. Ar mai fi Hong Kong, Seul, Chicago  – toate la 523 euro” spune Güneş Tanay, managerul pe Constanța al Turkish Airlines.

Genul asta de târg este benefic și pentru clienți, dar și pentru afaceriștii din turism.  Anca Nedea, directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța ne explică.

“Camera de Comerț, organizațiile patronale și ANAT își fac datoria nu la modul de a bifa ceva ci cu tot sufletul, pentru a da o șansă agenților economici, de a oferi informațîi noi, ocazia să relaționeze, să se-ncheie afaceri. Dacă noi, agenții economici nu suntem interesați […] nu o să evoluăm niciodată. Dar ne uităm cu jind la Cluj, la alte orașe… Avem câteva zile de Târg, va așteptăm constănțeni, persoane fizice sau persoane juridice aici la Târgul de Turism VACANȚA, măcar pentru a gândi lucruri noi împreună sau a sesiza oportunități de afaceri” spune Anca Nedea, de la Organizația Patronală “Mamaia-Constanța”.

Târgul de Turism “VACANȚA” Constanța are loc simultan cu Salonul de Dotări Hoteliere și Alimentație Publică și cu Târgul de Mobilă, evenimente ce reunesc companii care pot crea un sistem complet de soluții individuale, particularizate pe ideile creative specifice industriei HORECA. Sunt producători de echipamente, accesorii și facilități de catering și cazare, designeri și producători de mobilă, toti adunati sub acelasi acoperiș.

“S-au gândit foarte bine să combine cele trei manifestări de astăzi a.i. să ofere o oferta completă de la proprietarul de afacere în domeniul turismului , până la turist. Acoperă practic tot lanțul, trecând prin ceea ce-nseamnă transport, agenție, ticketing, companie aeriană, mobilier până al produsele alimentare pe care le găsești – partea de HORECA, hotelărie, deci mi se pare c-au îmbinat foarte bine” spune și Degebal Făgădău, primarul orașului Constanța.

Toate trei manifestările au loc sub aceeași cupola a Pavilionului Expozițional iar programul de vizitare este zinic între orele 10 și 19, excepție facând duminica (ultima zi) când programul este până la ora 16.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Revista presei ( turism ) săptămâna 16 martie - 22 martie - iVisit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*