Începe ediția a 9-a a Retezat Maraton, în stațiunea Râușor

Munții Retezat. FOTO Facebook/Retezat Maraton

Competiție de alergare montană pe potecile Parcului Național Retezat. Atât în programul Circuitului Carpaților cât și în comunitatea alergătorilor montani, primul sfârșit de săptămână din august, 2 – 4 august este dedicat Retezatului.

Cinci vârfuri, ca nişte bastioane inexpugnabile: Retezat, Bucura 1, Peleaga, Păpuşa, Custura; lacuri răcoroase, de un albastru al cerului de iarnă, peisaje cum doar în Retezat găseşti şi multă prietenie… este o cursă ce ar trebui să fie în palmaresul oricărui om care se numeşte pe sine: alergător montan.

Totul începe în staţiunea Râușor, cu o mică urcare de 1000m în care alergătorii au de traversat păşuni, păduri de molid şi jnepeni, pentru ca în porţiunea finală să treacă pe lespezile de piatră care alcătuiesc cărarea spre vârful Retezat. De aici în salturi prin Şaua de Iarnă şi Poarta Bucurei, se ajunge la Tăul Porţii şi Lacul Bucura, după care sunt luate cu asalt meterezele vârfurilor Peleaga, Păpuşa şi Custura. Se trece apoi prin Poiana Pelegii, iar ziua se încheia la Râuşor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*