FOTO VIDEO Israel dorește să atragă cât mai mulți turiști din România. Locurile Sfinte din Ierusalim și modernitatea Tel Avivului – principalele atracții pentru o vacanță de neuitat

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar. FOTO Adrian Boioglu

Israelul dorește să atragă cât mai mulți turiști din România. Mai multe agenții de turism din Țara Sfânta, dar și ambasadorul Israelului în România au promovat această destinație la Târgul de Turism al României.  Principalele atracții sunt Ierusalimul și Tel Aviv-ul, dar Israelul are și alte zone care merită vizitate.

Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa Reuven Azar, a declarat pentru GoNEXT despre Israelul este o destinație care merită să fie descoperită de cât mai mulți turiști români.

“Israelul este unul dintre cele mai diverse și frumoase locuri din lume. Și are un avantaj – este destul de mic. Așa că într-o săptămână poți vedea o mulțime de peisaje diferite, poți vizita desigur, cel mai frumos oraș din lume, Ierusalim, cu Locurile Sfinte pentru a obține o atmosferă cu adevărat unică. Și la o oră de acolo, poți veni la Tel Aviv, care este unul dintre cele mai moderne orașe din lume, cel mai vibrant, centrul inovației și poți vedea plajele frumoase pe care le avem acolo, în Marea Mediterană. Este o perioadă grozavă pentru a veni la noi pentru că este încă foarte cald în Israel. Te poți bucura de căldură pe tot parcursul toamnei”, a spus ambasadorul Israelului.

El a mai adăugat și că Israelul este o destinație sigură.

“Acum Israelul este foarte sigur. Avem forțe de securitate foarte bune. Pelerinii și turiști de toate naționalitățile sunt în siguranță. Tare frumoasă este și Galileea, mai ales în acest anotimp, după ce începe ploaia și totul devine verde. Și acolo, în marea Galileii, puteți vedea Locurile Sfinte unde Isus a umblat pe apă. Este foarte frumos. Această combinație de vechi și nou și faptul că este foarte aproape pentru România. Iei avionul și peste două ore ești într-o lume diferită”, a mai declarat ambasadorul Reuven Azar.

Directorul Eland Tours, Israel, Adi Licher, spune că sunt multe atracții pe care turiștii le pot vedea în Israel, iar costul unei excursii care include cazarea, biletul de avion, un ghid local ajunge la 650 de euro.

“Israelul este, cum se știe, Țara Sfântă. Toți românii care sunt creștini vor să vină în Israel și să vadă Țara Sfântă, Ierusalimul, bineînțeles cu Sfântul Mormânt, Bethlehem, Marea Moartă, Haifa, Tiberias, Cana Galileii, dar și Tel Avivul. Tel Aviv este orașul alb, orașul care lucrează stop, cu baruri, cu restaurante și cu plaje frumoase. Pentru Israel era o majorare mică de preț în comparație cu anul trecut. În Israel cred că se pot găsi deja oferte de la 650 de euro, care include cazare la hotel, avion, ghid. Agențiile de turism din România cu care lucrăm pun absolut totul în preț.  Asta e foarte important pentru turist când ajunge să nu aibă surprize și nu trebuie să scoată niciun leu din buzunar când ajunge în Israel. Israelul cu Iordania sunt două destinații pe care le promovăm foarte mult”, a spus Adi Licher.

Există variante și pentru cei care caută excursii de nișă. Cristina Amariei, manager Cristina Travel, Israel, a povestit pentru GoNEXT despre ce este vorba.

“Aș vrea să combin Israelul modern cu Israelul religios, adică în Ierusalim fiecare trebuie să ajungă cel puțin o dată în viață. Ierusalimul este indefinit. Dacă ajungi în Ierusalim nu poți să nu afli de fiecare dată ceva nou. Însă ceea ce aș vrea eu să fac și lucrez la asta sunt niște excursii de nișă care promovează condiția femeii în Israel sau Orientul Mijlociu. Este vorba de excursii culinare. Mâncarea mediteraneană este foarte gustoasă, foarte bună. Israelul este pe primul loc în lume la consumul de salate. Sunt femei locale care gătesc cu turiștii și așa le ajutăm să se promoveze, să învețe să fie independente și financiar și personal. Și astfel turiștii învață să gătească produse mediteraneene”, a declarat Cristina Amariei.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*