FOTO Turiști salvați de pe munte în urma unei acțiuni comune a salvamontiștilor din Dâmbovița și Bușteni

Turiști salvați în urma unei acțiuni comune a salvamontiștilor din Dâmbovița și Bușteni. FOTO Salvaspeo Dâmbovița

Un grup format din 21 de turiști, ce se aventurase pe un traseu impracticabil în condiții de iarnă, a fost salvat în urma unei intervenții comune a salvamontiștilor din Dâmbovița și Bușteni. Trei dintre tineri erau la un pas de hipotermie.

Potrivit Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, salvamontiștii au fost solicitați sâmbătă, 07 mai, de către Dispeceratul Național Pentru Situaţii de Urgență 112, să intervină după ce un grup format din 21 de persoane a urcat pe Valea Caraimanului, un traseu impracticabil în condiții de iarnă, a ajuns cu mare noroc la Babele, însă oamenii se aflau acum într-o stare de epuizare fizica.

„Aici turiștii și-au dat seama că nu au cum să mai coboare singuri și au cerut ajutor. Trei tineri, uzi până la piele, au fost la un pas de hipotermie. Un copil, supraponderal, a avut nevoie de îngrijiri și de ajutorul salvamontiștilor pentru a continua drumul”, au transmis reprezentanții Salvaspeo Dâmbovița.

O echipă de la Salvamont Bușteni a ajuns la grup foarte repede, a acordat îngrijiri medicale persoanelor care aveau nevoie, au analizat situația și s-a decis ca aceștia să coboare către Peștera.

„Ne-am întâlnit cu colegii de la Salvamont Bușteni în zona Săritoare, de unde am preluat grupul și l-am adus în siguranţă la baza Peștera, unde pe turiști îi aștepta un microbuz”, au mai precizat sursele citate.

Salvamontiștii trag și un semnal de alarmă pentru turiștii care vor să vină în Munții Bucegi, și nu numai, asupra faptului că zăpada este prezentă pe traseele montane și este nevoie de echipament adecvat sezonului de iarnă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*