Aproape un milion de persoane au tranzitat frontierele naționale în weekend-ul trecut

Trafic crescut la ieșirea din țară: măsuri de fluidizare la granița cu Ungaria

În condițiile apropierii sărbătorilor de iarnă, perioadă în care, conform experienței anilor anteriori se constată un flux masiv de persoane la intrarea în țară, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse, pentru sfârșitul săptămânii recent încheiate, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite.

Peste 3.800 polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră. A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

„Menționăm că, în perioada 16 – 19 decembrie, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 945.000 de persoane, cetățeni români și străini şi aproximativ 265.000 de mijloace de transport, dintre care la intrarea în țară au fost peste 640.000 de persoane si 172.000 mijloace de transport”, au transmis reprezentanții IGPF.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 455.000 de persoane, precum și 155.000 de mijloace de transport, atât la intrare cât şi la ieşirea din ţară.

În ceea ce privește punctele de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, cele mai tranzitate au fost Nădlac II, cu aproximativ 194.000 de persoane, respectiv PTF Aeroport Henri Coandă (aproximativ 130.000 de persoane).

În continuare, participanților la traficul transfrontalier li se recomandă să utilizeze toate punctele de trecere și să verifice situația traficului prin aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*