Festivalul Zilele Nordului este găzduit de Darabani, cea mai nordică localitate din România

Sunteți așteptați la Zilele Nordului

Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova. A cincea ediție a Zilelor Nordului va avea loc în perioada 30 august – 2 septembrie 2018.

Sub sloganul Rădăcinile Cresc, Zilele Nordului mobilizează comunitățile locale și diaspora Nordului în proiecte de dezvoltare durabilă prin cultură, care cresc an de an mândria locală, încrederea în comunitate și interesul publicului de a vizita Nordul.

Inima festivalului este orașul Darabani, cel mai nordic al României. Aflat la sute de kilometri depărtare de marile orașe ale țării, micuțul oraș de pe malul Prutului găzduiește la festival concertele celor mai importante trupe din România, Moldova și Ucraina, proiecții de filme, spectacole de teatru, conferințe cu personalități născute în Nord, ateliere creative pentru tineri și competiții de ciclism și cros pentru iubitorii sportului.

În perioada festivalului, Darabaniul e legat zi de zi de Moldova, Barasabia și Bucovina de Nord prin Tururile Nordului, o serie de călătorii experiențiale în locuri de poveste precum vechile capitale ale Moldovei, Cernăuții, Delta Prutului, Marea Nordului sau satele natale ale lui Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian sau Grigore Vieru.

Festivalul a contribuit la creșterea numărului de turiști în regiune, la creșterea numărului și calității inițiativelor culturale și de tineret, a stimulat primele investiții în infrastructură și a produs, prin forțe proprii, proiecte de salvare și promovare a patrimoniului cultural din Nord. Ne dorim să arătăm românilor de pretutindeni, dar și comunității de acasă, că Nordul e un loc care crește prin el însuși, un loc în care îți dorești să te întorci mereu, pentru că Rădăcinile Cresc.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*