Eveniment în apropierea Iașiului pentru observarea perseidelor sălbatice

Perseidele ajung la apogeu

Lângă Iași, la Enduranch, o #noapteprinzând și pierzând Perseide. Ca orice sălbăticiune, nu vor rămâne…
O altă #experiență#enduranchwild, în satul Pietrărie.

Intrarea este liberă, cu această ocazie, în zona de open-space, de grătar și de camping. Este pregătit un telescop adevărat

Curentul de meteori Perseide este foarte activ, iar momentul de activitate maximă va fi de duminică seară, începând cu ora 22.00, până luni.

Acest moment de activitate maximă va fi foarte uşor de observat anul acesta, potrivit Observatorului Astronomic. Satelitul natural al Pământului va fi în a doua zi după faza de Lună Nouă. Acest lucru înseamnă că, duminică seară, Luna se va afla aproape de Soare şi va apune la scurt timp după acesta. Lumina Lunii nu va deranja pe parcursul nopţii şi amatorii vor putea observa mai mulţi meteori.

Programul noții:

  • 22 .00– 24.00 acomodare, găsire locușor de observație
  • 24.00 – 1.00 foc de tabără în zona de camping
  • 1.00 – 4.00 observare în continuare a ploii de stele căzătoare
  • 4.00 – 10.00 somn, răsărit la enduranch.

Ca de obicei la evenimentele #enduranchstyle, meșteșugarii și producătorii agricoli locali – din tot județul Iași – sunt bineveniți să își promoveze produsele și serviciile, gratuit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*