Avertizare de călătorie pentru Indonezia unde autoritățile au emis alertă de tsunami

Trafic rutier în Indonezia. FOTO Fikri Rasyid

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia, că, în conformitate cu datele recente oferite de Ministerul pentru Energie şi Resurse Minerale, există pericol de Tsunami nivel 1, ca urmare a cutremurului de pământ cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, cu epicentrul situat la 290 de km de capitala Jakarta și la o adâncime de 10 km.

Cutremurul a avut loc la ora locală 19,03 (15,03 ora Bucureștiului) și a fost urmat de mai multe replici, care pot fi resimțite și în orele următoare. Zona cea mai expusă este situată la sud de capitala Jakarta.

Se recomandă informarea în permanenţă prin accesarea paginilor Internet ale autorităţilor indoneziene: Ministerul Energiei şi Resurselor Minerale, pe site-ul https://magma.vsi.esdm.go.id/vona/ și site-ul https://www.ivhhn.org.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice al României în Republica Indonezia: +628111726283.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet  www.jakarta.mae.ro,   www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://http/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*