„Caravana filmului românesc” se va afla la Slănic Moldova, în perioada 3 – 7 august

SUPRAVIEȚUITORUL Regia: Sergiu Nicolaescu

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” ajunge pentru prima dată în frumoasa stațiune Slănic Moldova unde, timp de cinci seri, în perioada 3 – 7 august iubitorii de film sunt invitați să vizioneze o serie de filme românești, de la comedie la film istoric. Proiecțiile vor avea loc în Parcul Central (lîngă foișor), cu începere de la ora 21.00.

Programul demarează miercuri, 3 august, cu filmul istoric „Maria, Regina României” (regia: Alexis Sweet Cahill), o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Filmul a avut premiera în anul 2019, iar rolurile principale sunt interpretate de Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Adrian Titieni (Ion I. C. Brătianu).

Joi, 4 august, de la ora 21.00, spectatorii se vor întâlni cu Mircea Diaconu, care se va afla la Slănic Moldova, cu ocazia proiecției filmului „Asfalt tango”, regia Nae Caranfil.

Vineri, 5 august, tot de la ora 21.00, este programat filmul muzical „Melodii la Costinești”, regia: Constantin Păun, cu Horațiu Mălăele, Vasile Muraru, George Mihăiță, Bogdan Stanoevici și Mariana Buruiană în rolurile principale. Filmul, deși cu un subiect inofensiv – o poveste de dragoste ce se împletește cu încercarea membrilor unor formații de muzică ușoară de a ajunge să cânte la Festivalul de Muzică de la Costinești – nu a scăpat de foarfeca cenzurii și, chiar și așa, a rulat numai o săptămână în cinematografe, în anul 1983.

Seara de sâmbătă este dedicată filmului de aventuri „Supraviețuitorul”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, cu Sergiu Nicolaescu, George Mihăiță, Vladimir Găitan și Loredana Groza în rolurile principale.

Programul se încheie duminică, 7 august, cu proiecția filmului „Un bulgăre de humă” (regia Nicolae Mărgineanu). Acesta este singurul film care abordează prietenia dintre Ion Creangă (Dorel Vișan) și Mihai Eminescu (Adrian Pintea).

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în Amfiteatrul Hotelului Complex Panoramic, cu începere de la ora 18.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*