FOTO VIDEO Compania italo-elvețiană MSC Cruises și-a botezat cea mai nouă navă de croazieră, MSC Virtuosa, la Mina Rashid din Dubai

Nava de croazieră, MSC Virtuosa. FOTO MSC Cruises

​În plină criză pandemică, industria croazierelor dă semne de renaștere. Sâmbătă seara, cel de-al treilea operator depe piața navelor de croazieră, MSC Cruises, a oficiat ceremonia de numire a celei mai noi nave din flota sa, MSC Virtuosa.

​„Nașa” noii nave a companiei italiene, ce are sediul în Elveția, a fost nimeni alda decât legenda vie a cinematografiei italiene și mondiale Sophia Loren, care denumește oficial cea de-a 17-a navă MSC Cruises, prin tăierea panglicii care a eliberat sticla de șampanie ce s-a spart (semn bun, conform tradițiilor marinărești!) pe carena navei. Ceremonia a fost urmată de un impresionant foc de artificii.

​„Suntem onorați să organizăm această ceremonie de tradiție maritimă în Emiratele Arabe Unite, în timpul Jubileului de Aur și, odată cu aceasta, să marcăm angajamentul nostru de lungă durată și pe termen lung față de această regiune”, a declarat Pierfrancesco Vago, Președintele Executiv al MSC Cruises. „Acesta este, de asemenea, motivul pentru care iarna aceasta MSC Virtuosa, o nave nouă și una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic și ecologic din flota noastră, va avea port de origine aici, în Emiratele Arabe Unite, ca parte a implementării companiei noastre în regiunea Golfului. Croaziera este o parte integrantă a industriei turistice dinamice din Emiratele Arabe Unite și, datorită rețelei noastre unice de distribuție globală, vom continua să promovăm țara și Orientul Mijlociu în întreaga lume, ca o opțiune de vacanță atractivă pentru a sprijini creșterea în continuare a industriei turismului la nivel local”, a mai spus președintele MSC Cruises.

​Ceremonia a fost găzduită de unul dintre cei mai carismatici artiști din lumea televiziunii, pentru lumea arabă, Omar Butti (29 ani), iar oaspeții evenimentului au putut să asiste la prestația live a vedetei internaționale  Rag’n’Bone Man, care a interpretat câteva dintre cele mai de succes cântece ale sale.

​Ceremonia a avut loc în terminalul Mina Rashid (Port Rashid) din Dubai, un loc ales deloc întâmplător, pentru a sublinia importanța Dubai-ului ca una dintre principalele destinații mondiale de călătorie pentru piața industriei navelor de croazieră.

​„Este un moment de mândrie pentru noi să găzduim ceremonia de botez a MSC Virtuosa, la Mina Rashid, port care și-a reafirmat constant statutul de destinație lider, la nivel regional și global. Facilitățile de ultimă generație ale portului, capacitatea de manipulare a pasagerilor și locația strategică ne-au ajutat să câștigăm câteva premii semnificative, precum Leading Cruise Port Award în cadrul The World Travel Awards 2021, primit pentru al 14-lea an consecutiv. Prin eforturile noastre, ne vom strădui să ne asigurăm că Emiratul continuă să câștige recunoaștere la nivel global ca destinație de croazieră de clasă mondială. De asemenea, ne așteptăm la un total de 126 de escale de nave și peste 500.000 de vizitatori de croazieră pentru viitorul sezon de croazieră 2021/22. Acest lucru va consolida și mai mult cifrele turistice din Dubai și va conduce progresul nostru”, a declarat, la rândul său, Sultan Ahmed Bin Sulayem, Group Chairman and CEO DP World. 

​MSC Virtuosa pleacă în călătoria sa inaugurală în zona Golfului Persic, într-o primă serie de croaziere de șapte nopți, cu vizite în porturile Abu Dhabi, Sir Bani Yas, Dammam (Arabia Saudită) și Doha (Qatar).

​MSC Virtuosa a fost construit în șantierele Chantiers de l’Atlantique din Saint-Nazaire (Franța), fiind livrat de către constructor în luna februarie. Este una dintre cele mai inovatoare și avansate din punct de vedere ecologic, dintre navele MSC Cruises, și face parte din generația de nave din clasa Meraviglia, care se caracterizează printr-o promenadă emblematică de 112 metri lungime, cu o cupolă uimitoare cu LED-uri.

​Nava cu 19 punți va oferi oaspeților săi de toate vârstele cele mai bune restaurante culinare, divertisment de clasă mondială, baruri și saloane relaxante, magazine de tip boutique, spa și centre de fitness, un parc acvatic și cluburi pentru copii și tineri. O atracție uriașă pentru toți oaspeții va fi noul club MSC Starship, cu primul barman robot umanoid din lume (Rob), care oferă un bar futurist captivant și o experiență de divertisment.

​Nava poate primi la bordul său 6634 de pasageri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*