Mii de moți și turiști au participat la sărbătoarea tradițională de la Crucea Iancului

Moți și turiști s-au strâns la sărbătoarea tradițională de la Crucea Iancului. FOTO CJ Cluj

Mii de moți dar și turiști din țară și străinătate au luat parte duminică, 8 iulie, la sărbătoarea tradițională de la Crucea Iancului, zona Fântânele, comuna Mărișel.

Cea mai mare manifestare de acest gen din judeţul Cluj, care se desfăşoară de 170 de ani în cinstea lui Avram Iancu şi a moţilor din timpul Revoluţiei de la 1848, organizată de Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, împreună cu Primăria și Consiliul Local al comunei Mărișel, a debutat la ora 11.00 cu o slujbă de pomenire la monumentul lui Avram Iancu, urmată de depuneri de coroane și jerbe de flori, dar și de discursurile oficialităților locale și județene.

Apoi, de la ora 13.30, pe platoul de la Crucea Iancului, a început spectacolul folcloric, în care au evoluat soliştii vocali: Valeria și Traian Ilea, Cornel Borza, Mariana Morcan, Adriana Irimieș, Livia Maria Danci Hetea, Mihai Badiu, Dana Purcel, Lavinia Mariș, Ioana Petran, Ioana Budae, Andra Mariș, Anamaria Mariș, Alina Roba, Octavian Mariș, Marisa Bîlc și Florian Roșan. De asemenea, în fața spectatorilor, pe pe scena special amenajată, au evoluat Ansamblurile folclorice „Cununița Apusenilor” – Gilău, „Măgura” – Călățele, „Cununa munților” – Măguri Răcătău, „Cununa Someșană” – Florești, alături de „Taragotiștii din Mărișel” și tulnicăresele Lucreția Pop și Eufemia Cheța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*