FOTO VIDEO Liga Campionilor la Hand to Hand Fighting, găzduită de Restaurantul Dorna din Mamaia. Sportivii românii și-au demonstrat superioritatea

Liga Campionilor la Hand to Hand Fighting. FOTO Adrian Boioglu
Liga Campionilor la Hand to Hand Fighting. FOTO Adrian Boioglu

A fost o seară memorabilă la restaurantul Dorna din Mamaia, unde s-au adunat laolaltă rockerii care iubesc trupa Phoenix, fanii celebrului Gheorghe Zamfir și dependenții de adrenalină împătimiți ai sporturilor de contact, la Gala de Lupte “Hand-to-Hand Fighting”.

Meciurile au fost organizate de Federația Română de Hand to Hand Fighting, iar restaurantul le-a pus la dispoziție toate condițiile și dotările comparative cu o sală de sport pentru spectacol. Nu o să intrăm în detalii de lupte și tehnici de contact, însă trebuie cunoscut faptul că românii au învins rușii la aproape toate categoriile.

“Participă în această competiție cei mai buni sportivi, atât de România cât și din Rusia; ei sunt cotați pentru Liga Campionilor, de fapt Turneul Internațional Liga Campionilor este și denumirea acestui eveniment. Toți, fără excepție, sunt multipli medaliați, vicecampioni, campioni – deci toți cei care luptă în această seară sunt sportivi cu foarte mare exepriență”, a spus pentru GoNEXT Sorin Radu, unul dintre organizatori care este și prim-vicepreședintele Federației Române de Hand to Hand Fighting.

Hand To Hand Fighting este artă marțială care combină procedee și stiluri de luptă din mai multe discipline, precum box, judo, lupte ori sambo. Sunt permise loviturile cu pumnul și piciorul, însă doar mai sus de centură (inclusiv la cap). În schimb nu e voie să lovești cu cotul sau cu genunchiul, dar sunt permise proiectările. În mod particular procedeele la sol trebuie finalizate în maximum 5 secunde. La Hand to Hand Fighting, sportivii poartă protecții la cap, mâini și picioare.

Mihai Dorobanțu este unul dintre luptătorii care a reprezentat România, în seara zilei de 11 august, la restaurantul Dorna din Mamaia.

“O să am un meci cu un compatriot din Constanța;  va fi un meci bun pentru că eu am un titlu de campion la MMA. O să folosesc tehnicile din judo și din küreș pe care le-am dobândit în ultimii ani. Eu sunt o fire luptătoare, fără frică și merg înainte orice ar fi. Mă trag dintr-o familie de sportivi din Slatina, am început cu judo, am făcut performanță zece ani, după care am evoluat la alte sporturi și sunt multiplu medaliat la judo, kempo, sambo și MMA”, a declarat Mihai Dorobanțu, care, de altfel, a și câștigat la categoria ” +90 kg”.

Un sport modern, într-o locație inedită: Restaurantul Dorna din Mamaia

Hand to Hand Fighting este un sport de contact născut în sânul structurilor KGB (mai exact la trupele speciale sovietice, Spetsnaz). A luat amploare la sfârșitul anilor 1970, iar după destrămarea Uniunii Sovietice a căpătat popularitate. În prezent este practicat și de civili în număr mare: se estimează că sunt cam 200.000 de luptători numai în fostele țări sovietice, dar sportul este popular și în Statele Unite, Australia sau America de Sud.

L-am întrebat pe Sorin Radu, unul dinte organizatori de ce a ales un restaurant din Mamaia pentru o competiție sportivă și nu o sală de profil, pentru această Gală Internațională.

“Am ales această locație pentru că din punct de vedere tehnic se potrivește exact acestui eveniment – este o locație autorizată din toate punctele de vedere (nu a fost nevoie să mai lucrăm și la obținerea avizelor și autorizațiilor) plus că este o locație de o mie de locuri (printre puținele din Mamaia). Am ales ca acest turneu internațional România – Rusia să-l facem aici, în Mamaia, și prin prisma faptului că dorim să dăm o mână de ajutor, să promovăm turismul: putem atrage turiști din Rusia să vină la noi la Mamaia”, a declarat pentru GoNEXT, Sorin Radu, prim-vicepreședintele Federației Române de Hand to Hand Fighting.

Restaurantul Dorna nu este la prima “aventură” de acest fel. Luxoasa locație din nordul statiunii Mamaia a mai înregistrat câteva premiere în domeniul showului și entertainmentului. “Seara Dobrogeană” de exemplu, a devenit o marcă exclusivă a restaurantului, iar serile grecești cu dansuri pe măsură și farfurii sparte sunt de notorietate.

Acum, odată cu organizarea unei Gale Internaționale de Sport, restaurantul Dorna face un pas înainte și iese din plutonul sălilor de bal axate doar pe nunți și petreceri în stil clasic. Iar Phoenix și Gheorghe Zamfir adaugă un aer de noblețe pe blazonul localului de lux.

“Este o mare bucurie și onoare pentru restaurantul “Dorna” să găzduiască asemenea eveniment. Este un eveniment unic în România: o Gală Internațională este un campionat mondial, de fapt, de hand-to-hand fighting, unde reprezentanții României luptă cu reprezentanții Rusiei. Mai mult decât atât, este o mare onoare pentru noi să găzduim în această seară pe maestrul Ghoerghe Zamfir, pe trupa Phoenix și Corala Armonia”, a declarat Bogdan Dumitru, patronul restaurantului “Dorna”.

„Seara Dobrogeană“ este un eveniment tradițional autentic, lansat în premieră pe litoral, cu care restaurantul Dorna a devenit celebru în Mamaia. El pune în scenă, de fapt, conceptul „Dinner & Show” şi oferă o cină savuroasă și bogată cu preparate din bucătăria tuturor minorităţilor Dobrogei, dar şi un spectacol cu 100 de dansatori şi interpreţi ai ansamblurilor greceşti, turceşti, tătăreşti, lipoveneşti şi ruseşti, aromâne, armeneşti şi dobrogene. „Seara Dobrogeană“  de la Dorna este o incursiune în aromele şi tradiţiile Dobrogei. Iar acum, după “greci” și “dobrogeni”, Dorna și-a deschis porțile și scena și pentru artele marțiale.

“Sperăm ca acest eveniment să se reediteze și anul viitor sau poate anul acesta și din ce în ce mai mulți iubitori de hand-în-hand fighting să vină să participe la aceste competiții care înseamnă foarte mult pentru sportul românesc, în primul rând” , a afirmat Bogdan Dumitru.

Podiumul, pe categorii

CATEGORIA  65 KG

1. Ștefan Orza (RO)

2. Vlad Cucoară (RU)

3. Nicu Speriuș (RO)

4. Neofytos Kathitzioti

 

CATEGORIA 70 KG

1. Eduard Udriște  (RO)

2. Mădălin Dragomir (RO)

 

CATEGORIA 85 KG

1. Aurel Ciubotariu (RO)

2. Mădălin Daragiu (RO)

 

CATEGORIA 80 KG

1. Gheorghe Botezat (RU)

2. George Tănase  (RO)

 

CATEGORIA + 90 KG

1. Mihai Dorobanțu (RO)

2. Mădălin Pârvulescu (RO)    

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*