Drumul principal din Viscri, satul de care s-a îndrăgostit Prințul Charles, va fi modernizat în întregime

Drumul principal din Viscri, satul de care s-a îndrăgostit Prințul Charles, va fi modernizat în întregime. FOTO Facebook

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a semnat miercuri, 2 iunie, contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a segmentului de drum situat în intravilanul satului Viscri, în lungime de 761 de metri.

Obiectul contractului îl reprezintă refacerea drumului principal din satul Viscri cu respectarea cerințelor stabilite prin avizul Direcției pentru Cultură Brașov. Având în vedere că Viscri are statutul de sit rural UNESCO, această lucrare va respecta cerințe stricte din punctul de vedere al soluției tehnice și al materialelor folosite.

Executantul lucrării este firma SC Viaduct SRL din Odorheiu Secuiesc, valoarea totală a contractului fiind de 2.930.225,31 lei.

Structura rutieră nou-proiectată va avea pentru partea carosabilă o alcătuire constructivă formată din pavele abnorme din bazalt cu o înălțime de 11-13 cm, montate într-un strat de nisip cu o grosime de 3-5 cm. Pietruirea existentă va fi consolidată cu lianți hidraulici speciali. Carosabilul din pavele va fi încadrat cu borduri din piatră fasonată, iar acostamentele vor fi realizate din piatră spartă, în spatele bordurilor.

Șanțurile vor fi pavate cu piatră naturală, urmând să fie utilizate pavele abnorme din bazalt rostuite cu mortar și se va realiza canalizarea pluvială pentru asigurarea continuității șanțului de scurgere spre albia pârâului Valea Satului.

În cadrul proiectului, podețele tubulare care asigură accesul în curți se vor realiza prin acoperirea cu pământ a tuburilor și a timpanelor, în vederea încadrării în peisagistica locului și respectării avizului Comisiei de Cultură.

De asemenea, proiectul cuprinde refacerea unui podeț dalat, amenajarea unor alei de acces și racordări la drumuri realizate din piatră spartă și balast, precum și semnalizarea rutieră, urmând a fi introdusă restricția de viteză de 25 km/h în intravilanul satului Viscri.

Termenul de finalizare a lucrărilor menționate este 6 luni de la data la care autoritatea contractantă va emite ordinul de începere.

Investiția face parte din proiectul de modernizare și reabilitare a drumului județean DJ 104 L Bunești – Viscri – Dacia (15,06 km), proiect finanțat din fonduri europene, cu o valoare totală de 24.495.058,94 lei, accesate de administrația județeană în mandatul precedent.

Acest proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional se va încheia în cursul anului 2021, având în vedere că exceptând modernizarea arterei rutiere din interiorul satului Viscri, mai este în lucru doar refacerea unei porțiuni din drumul județean 104 L afectate de o alunecare de teren.

Este vorba despre un segment în lungime de 299 de metri, la care până în momentul de față s-au executat forarea piloților de consolidare a terenului și radierul din beton care fixează piloții.

Antreprenorul urmează să mai realizeze sistemul rutier, lucrările de scurgere a apelor, precum și semnalizarea rutieră orizontală și verticală.

Lucrările se desfășoară conform graficului de execuție, perioada fizică scursă de la emiterea ordinului de începere fiind de 4,5 luni și nu există întârzieri în realizarea acestui obiectiv, astfel că în această vară lucrarea va fi terminată.

Valoarea contractului de refacere a alunecării de teren este de 7.311638,66, lei, fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Brașov.

„Proiectul privind reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 104 L este unul extrem de important nu doar pentru satul Viscri, aflat în patrimoniul UNESCO, ci și pentru comunitățile locale din zona de nord a județului. De comun acord cu specialiștii Direcției pentru Cultură am reușit să convenim cele mai bune soluții tehnice, astfel încât drumul situat în intravilanul satului Viscri să își păstreze autenticitatea, iar turiștii și localnicii să poată circula în condiții normale pe întregul traseu. Am ajuns, astfel, în fază finală de execuție cu cel de-al doilea proiect de modernizare a infrastructurii rutiere a județului Brașov, din cele patru, pe care le-am accesat în mandatul precedent. Vă asigur că nu ne vom opri aici, deoarece sunt convins că vom reuși să atragem fonduri europene pentru drumuri și în exercițiul financiar 2021-2027”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*