Zeci de operatori de turism harghiteni au primit certificatul Visit Harghita – Family-friendly

În acest an, treizeci și cinci de operatori de turism au primit certificatul Visit Harghita – Family-friendly în cadrul conferinței de presă ținută joi, 20 mai. Ceremonia de premiere a fost organizată la Hunguest Hotel Fenyő Conference & Spa din Miercurea Ciuc.

Anul trecut au avut loc schimbări uriașe și în domeniul turismului, printre altele. Aglomerația a fost trecută în plan secundar, unitățile de cazare solide și mai liniștite au înlocuit hotelurile, iar oamenii sunt mai predispuși să călătorească cu familiile lor decât în grup. Monitorizând trendurile și regulile constant schimbătoare, în anul 2020 Consiliul Județean Harghita și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (ADI Harghita) au lansat campania Visit Harghita – Family-friendly, la care au putut aplica locurile de cazare și restaurantele. În anul 2021, două noi categorii au fost adăugate la lista de servicii turistice adaptate nevoilor familiilor. Antreprenorii și organizatorii de programe au avut posibilitatea de a nominaliza activități turistice, iar echipa Visit Harghita a acordat premiul “Atracție Family-friendly” pentru șase locuri care sunt populare în rândul familiilor și care oferă distracție și petrecere a timpului liber într-un mod plăcut, interesant și sigur pentru toți membrii familiei.

„Proiectul Family-friendly are un an de când s-a lansat și putem afirma că a devenit un brand printre tipurile de călătorii destinate familiilor. Este mai probabil ca turiștii să aleagă în viitor cazare, restaurante și, sperăm, servicii care au primit această clasificare. Anul acesta am extins posibilitatea de certificare în program și ne-am axat pe programe turistice. Pe lângă cazare și restaurante, treizeci și șase de activități turistice și șase atracții din județul Harghita fac deja parte din pachetul servicii turistice adaptate nevoilor familiilor. Aceasta inițiativă ne demonstrează că firmele au început să fie mai implicate în a oferi servicii, recomandări în zona turistică, acolo unde ajung familiile, focusându-se pe nevoile lor, dar totodată reprezentând unitatea, rețeaua localnicilor. Putem să apreciem că și un sport extrem poate fi Family-friendly”, a declarat Bíró Barna Botond, vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita și președinte al ADI Harghita.

Paisprezece locuri de cazare și restaurante, cincisprezece organizatori de programe turistice și șase atracții turistice au primit certificatul “Family-friendly” în cadrul ceremoniei de premiere. Lista poate fi găsită pe visitharghita.com și în aplicația Visit Harghita.

„Suntem un județ Family-friendly și modelul dezvoltat de ADI Harghita ne reprezintă cu succes. Este în avantajul nostru să fim vizibili, deoarece așa putem promova punctele noastre forte și turismul în județul Harghita. În acest moment ne pregătim sufletește pentru evenimentul Rusaliilor de la Șumuleu Ciuc, această sărbătoare împreună cu evenimentul de azi dând re-start turismului local. Prin strategia de turism recent aprobată și prin colaborarea cu ADI Harghita, putem lua pulsul turismului harghitean. Totodată, în noul ciclu de finanțare european vom încerca să influențăm deciziile astfel încât operatorii de turism să fie susținuți și să găsească în noi un partener” a declarat și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*