CFR Călători oferă transport gratuit pentru elevi în cadrul programului „Hai în tabără cu trenul”

Vacanța cea mare a elevilor se aproprie cu pași repezi și acum, odată cu relaxarea restricțiilor în contextul pandemic, planificările taberelor de vară se află în ultima etapă.

Drept urmare, CFR Călători vine în întâmpinarea instituțiilor de învățământ și organizatorilor de tabere oferind posibilitatea transportului – o componentă foarte importantă și costisitoare a oricărei tabere, pe lângă masă și cazare.

Potrivit reprezentanților CFR Călători, acest aspect poate fi ușor rezolvat dacă alegeți deplasarea cu trenul ca alternativă sigură şi plăcută la transportul rutier. Astfel costul taberei va fi mult redus având în vedere facilitățile pe calea ferată de care elevii beneficiază.

„Mersul cu trenul îi scapă pe părinți de cheltuielile inutile și le eficientizează bugetele. Călătoria copiilor va decurge în maximă siguranță, va fi mai destinsă întrucât trenul, spre deosebire de alte mijloace de transport, dispune de un spațiu generos ce conferă libertate de mișcare și condiții optime de confort. Plăcerea copiilor de a călători cu mai multe persoane de aceeași vârstă până la destinația de vacanță oferă și o experiență în sine de călătorie, de care grupul de elevi se poate bucura împreună: socializare, admirarea peisajelor, relaționare prin jocuri de grup, relaxare, citirea cărților preferate etc. și de a conștientiza că trenul este cel mai ecologic mod de transport”, au transmis sursele citate.

Rezervarea biletelor de tren de către reprezentanții instituțiilor de învățământ sau organizatorii taberelor se poate face printr-o cerere cu o anticipație de maximum 60 de zile într-o stație de cale ferată/agenție de voiaj CFR Călători în baza detaliilor de călătorie și date de contact aferente. Ulterior, biletele pentru grupurile de elevi se pot emite cu 20 de zile înainte de călătorie la casa de bilete din stația/ agenția de voiaj CFR Călători la care s-a efectuat cererea de rezervare, în baza prezentării carnetelor școlare vizate de unitatea de învățământ pentru anul școlar în curs și completate pe prima filă cu codul numeric personal al elevului.

„Știm cu toții că experiențele frumoase și inedite se produc atunci când ieșim din zona de confort, dar ținând cont de situația epidemiologică actuală vă asigurăm că am luat măsurile de prevenție și siguranță ce sunt impuse de autoritățile statului pentru un transport cu trenul confortabil și în siguranță”, au mai precizat reprezentanții companiei.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*