Două treimi dintre români își doresc să meargă anul acesta în vacanță la mare, în țară

Mulți români iau în considerare, anul acesta, în contextul riscurilor cauzate de pandemie, o vacanță aproape de casă, în România. Pentru aceștia, prioritare sunt măsurile de siguranță bine puse la punct și accesul la natură.

După cum reiese în urma unui studiu despre preferințele de vacanță, realizat de ISense Solutions pentru Green Village 4* Resort din Delta Dunării, în intervalul 15 – 20 mai, circa 8 din 10 respondenți au declarat că aceste criterii sunt mai importante decât prețurile mici, 4 din 10, sau decât prezența unor facilități de sport, distracție, pentru copii sau a unor experiențe culinare speciale.

De asemenea, doi din trei respondenți își doresc să meargă în vacanță la mare în România, dar ar prefera o plajă mai sălbatică și mai puțin populată (8 din 10 respondenți) decât una cu amenajări (21 la sută) și o cazare mai izolată (55 la sută) decât un hotel în stațiune.

Izolarea e și ea un criteriu important de selecție a destinației de vacanță anul acesta. Respondenții au făcut și un top al celor mai izolate și protejate zone turistice din România: Delta Dunării este pe primul loc, cu 62 la sută dintre răspunsuri, urmată îndeaproape de satele săsești (60 la sută) și Cazanele Dunării (43 la sută). 80 la sută dintre participanții la studiu ar lua în calcul o vacanță în Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, acesta fiind un loc cu adevărat izolat.

„Credem că anul acesta Delta Dunării va fi o destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță pe litoral sau o evadare în natură, lipsită de griji și plină de experiențe memorabile. Delta Dunării este o zonă cu natură sălbatică și miraculoasă, dar și cu ieșire la Marea Neagră, prin cea mai lungă fâșie de plajă din România. Sunt în continuare mulți români care nu fost niciodată în Deltă, dar care iau acum în calcul această opțiune de vacanță, pentru că este un loc izolat și exotic în același timp, dar mai accesibil decât vacanțele peste hotare și fără riscuri de călătorie”, a precizat Dragoș Anastasiu, proprietarul Green Village 4* Resort.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*