Zborurile către Cipru, reluate pe 9 iunie. Românii pot merge în vacanță doar cu certificatul de test COVID-19

Autoritățile cipriote au revizuit condițiile de intrare în țară în contextul pandemiei de COVID-19

Guvernul cipriot a decis reluarea zborurilor către Cipru dinspre două grupuri de țări începând cu 9 iunie, în două etape, precum și redeschiderea hotelurilor începând cu 1 iunie, după ce a fost aprobat planul de acțiune prezentat de comisia interministerială de resort.

Potrivit ministrului Transporturilor, Comunicațiilor și Proiectelor din Cipru, Yiannis Karousos, citat de Capital.gr (Grecia), echipa epidemiologică a identificat două grupuri cu 19 țări în total și două etape de restabilire a conexiunilor aeriene cu aceste țări, etapele urmând a intra în vigoare din 9 până în 19 iunie și din 20 iunie încolo. Țările au fost evaluate pe baza profilului epidemiologic şi au fost incluse în următoarele categorii: prima categorie (A) cuprinde Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia, Lituania, iar a doua categorie (B) cuprinde România, Elveția, Polonia, Croația, Estonia și Republica Cehă.

Prima etapă cu certificat de sănătate

În prima etapă, adică între 9 și 19 iunie, pasagerii din ambele categorii de țări vor trebui să prezinte un certificat de testare eliberat de un laborator acreditat, cu un rezultat negativ pentru coronavirus. Testul ar trebui efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. Cetățenii ciprioți și rezidenții legali în Cipru vor avea, în mod alternativ, posibilitatea de a efectua testul de laborator la sosirea lor în Cipru. În acest caz, până la anunțarea rezultatului, aceștia vor rămâne în autoizolare acasă.

Etapa a 2-a: Nu mai este necesar certificatul pentru țările din categoria A

În etapa a 2-a, care începe din 20 iunie, pasagerii din țările incluse în categoria A nu vor mai fi obligați să prezinte un test pentru coronavirus. Însă pentru pasagerii care provin din țări incluse în categoria B se vor aplica toate prevederile valabile pentru prima etapă. Adică, pentru a li se permite îmbarcarea, vor trebui să prezinte un test cu rezultat negativ, realizat la un laborator acreditat. Testul ar trebui efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*