Din cauza apariției unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Marii Britanii, România suspendă timp de două săptămâni zborurile către această regiune

The Eye of London. FOTO Cătălin SCHIPOR

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dispus duminică, 20 decembrie, introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Măsura a fost luată având în vedere apariția unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Național de Sănătate Publică, precum și analiza factorilor de risc privind apariția noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenție.

Drept urmare, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a aprobat introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Măsura se aplică începând cu data de 21 decembrie, ora 00.00.

Totodată, zborurile spre și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, din sau către România, se suspendă pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 decembrie, ora 19.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*