Consiliul Județean Neamț duce istoria și cultura zonei la Târgul de Turism al României

Consiliul Județean Neamț participă la Târgul de Turism al României

Consiliul Județean Neamț va participa la Târgul de Turism al României, în perioada 22 – 25 februarie. La această a 39-a ediție a evenimentului găzduit de Romexpo, Consiliul Județean Neamț va aduce în fața publicului istoria și cultura specifice zonei.

Cei interesați de a vizita județul sau de a afla informații despre acest ținut, vor avea ocazia să se familiarizeze cu câteva detalii ale Cetății Neamțului, prin intermediul unor elemente de butaforie, aspecte ale interiorului Sălii Sfatului din cetate, pătrunzând în vremuri istorice de acum circa jumătate de mileniu, dar și ale Casei Memoriale Ion Creangă, vizitatorii standului putând să retrăiască frumusețea atmosferei în care scriitorul humuleștean și-a petrecut copilăria, în urmă cu mai bine de un secol și jumătate.

Conducerea Consiliului Județean Neamț speră că atractive pentru public, tour-operatori și reprezentanții instituțiilor care vor ajunge în stand vor fi și câteva replici ale unor vase din Cultura Cucuteni, care datează de șase-șapte mii de ani și este specifică zonei noastre.

Fiecărui vizitator al standului i se vor pune la dispoziție diverse materiale informative, din care va afla despre posibilitățile de petrecere a timpului liber în județul Neamț.

Pentru această ediție a târgului a fost realizată broșura „Neamț – leagăn de cultură“, în paginile căreia se regăsesc informații despre muzeele din județ și câteva dintre evenimentele culturale pe care le va organiza Complexul Muzeal Județean Neamț pe parcursul acestui an.

„Îmi doresc ca și de această dată standul Consiliului Județean Neamț să fie căutat de către publicul care va ajunge la Târgul de Turism al României. Cu siguranță elementele de atractivitate care se vor regăsi în stand – o machetă a unei părți din Cetatea Neamț, un colț al casei în care a copilărit Creangă, replici ale unor vase ce provin din cultura cucuteniană – vor determina mulți turiști să ajungă în zona noastră, iar agențiile de turism ne vor acorda importanța cuvenită! Județul Neamț va duce la București istoria și cultura cu care ieșim în evidență față de alte zone ale țării! Tot pentru atractivitate și pentru a promova ospitalitatea și bunul-gust care ne caracterizează, vizitatorilor le vor fi pregătite și alte surprize“, a declarat Ion Asaftei, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*