Celula de Artă deschide sezonul la Galeria Verticală din București cu un spectacol despre prezență și simțire

Celula de Artă deschide sezonul la Galeria Verticală cu un performance despre prezență și simțire. FOTO cu rol ilustrativ: Facebook Celula de Artă

Galeria neconvențională Celula de Artă redeschide Galeria Verticală din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu un spectacol live în care artiștii Ioana Cristodorescu și Marin Grigore se vor exprima prin limbaje artistice diferite și, în același timp, complementare. Vernisajul „Dac-ar fi de-adevărat” va avea loc pe 8 aprilie, începând cu ora 19.00, iar lucrarea va putea fi vizitată ulterior până pe 7 mai.

„Ne-am propus un simplu exercițiu de prezență prin care fiecare dintre noi să se exprime specific prin sunet, respectiv culoare. Va fi despre timp și loc. Va fi despre a fi prezent. Vom pleca de la o pânză goală. De la nimic. De la liniște. DAC-AR FI DE-ADEVĂRAT surprinde doi oameni / artiști într-o situație de risc, de vulnerabilitate și plină de intensitate. Ne vom afla / vom fi / vom exista în același spatiu, ca într-o vitrină, și vom crea o poveste a prezenței și a simțirii, pe care cei ce sunt de cealaltă parte a vitrinei, observatorii, o vor putea cuprinde în momentul performance-ului”, povestesc artiștii.

Iar pe 9 aprilie, la Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 va avea loc vernisajul „Not Art”, în care artistul Not Bob aduce simboluri caligrafice care transcend arta, pornind de la premisa că o minte liniștită începe cu un spirit puternic ancorat în propria intuiție. Expoziția va putea fi vizitată până pe 29 aprilie.

În căutarea motivației, Not Bob începe să creeze o serie de lucrări folosind vibrația propriilor trăiri. Procesul devine unul transcedental, meditativ, de regăsire și îmbrățișare a propriei ființe. Abandonându-se în brațele perfecțiunii Divine, în căutarea sensului și a protecției, artistul recuperează părți din Sine pe care le transpune pe pânze în caligrafii criptate și complexe care dau naștere unor emoții puternice.

Cei ce gravitează în jurul unei lucrări sunt adesea atrași spre centrul ei, în mod simbolic, iar cifrul unic li se revelează spre a fi înțeles în perfectă sincronicitate cu forță Universală. Astfel, artistul și privitorul sunt aduși împreună sub cupola imensă a imaginației care capătă sens infinit.

În salonul permanent de la Palatul Bragadiru, deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 16.00 – 18.00 dar și în zilele în care au loc evenimente la Palatul Bragadiru pot fi văzute lucrările artiștilor Adelina Câmpeanu, Alex Manea, Alexandru Răduță, Călin Mihalache, Daniel Loagăr, Elena Prada, Gabriela Monica Tîrziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stănescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu și Theodor Grigoraș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*