Târgul National Produs de România, organizat, în premieră, la Cluj

Târgul National Produs de România

Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Asociației „Produs de Cluj”, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, organizează în premieră, în perioada 5-7 octombrie a.c., Târgul „Produs de România”, eveniment care se va desfășura în parcarea complexului comercial VIVO!

Încadrându-se în programul de acțiuni și evenimente special dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, acest târg desfășurat sub genericul „Produs de Cluj unește România” va aduce la Cluj artizani și producători reprezentativi din toate regiunile țării, dar și din Republica Moldova – Raionul Hînceşti.

Au confirmat prezența la târg un număr impresionant de expozanți – peste 140, din care aproximativ 20 sunt producători de preparate din carne care vor comercializa cârnați, mușchi și șuncă afumată, slănină și alte specialități, inclusiv preparate tătărăşti, și tot atâția expozanți cu lactate și brânzeturi – caș, cașcaval, telemea, brânză de burduf, respectiv cinci producători de vinuri, inclusiv din Basarabia. De asemenea, vor avea loc sesiuni de gătit „live”, doritorii putând vedea cum se face o zacuscă tradițională, vor putea gusta balmoș proaspăt, păstrăvi afumați și preparate la grătar. Nu vor lipsi costumele populare tradiționale, ceramica de Corund și cea de Marginea, produsele apicole, sucurile și dulcețurile naturale, zacusca de vinete, ciuperci sau fasole, prăjiturile și ciocolata de casă, precum și fructele proaspete. Un aspect extrem de important în acest context îl reprezintă faptul că majoritatea preparatelor alimentare care vor fi expuse sunt certificate ca fiind Produse Tradiționale Românești.

„Este un eveniment unicat pe care ni-l doream de mai mult timp iar sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este un prilej cum nu se poate mai potrivit. În cei șapte de existență, peste tot unde am organizat târguri sub brandul Produs de Cluj am întâlnit oameni care doreau să ni se alăture, să fie parte a proiectului inițiat și dezvoltat de noi. Ne-am bucurat de faptul că suntem apreciați de cunoscători și am decis să facem un pas mare înainte și să organizăm la Cluj-Napoca Târgul Produs de România, să aducem împreună ceea ce ne-a unit întotdeauna: cultura și tradiția populară”, apreciază președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe.

Evenimentul „Produs de Cluj unește România!” va avea și o extrem de consistentă componentă artistică, pe scena special amplasată urmând să evolueze interpreți și ansambluri folclorice reprezentative pentru zonele de unde provin, printre cele mai importante nume regăsindu-se Valeria și Traian Ilea, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Furdui Iancu, Stana Stepanescu, Marius Ciprian Pop, Cornelia și Lupu Rednic, Olguța Berbec, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul „Doina Timișului”, „Meseșul” din Zalău, „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Ciobănașii” din Hînceşti-Republica Moldova, respectiv „Românașul” și „Mugurelul” din Cluj-Napoca.

Menționăm faptul că Asociația „Produs de Cluj” a organizat, de la înființare, peste 80 de evenimente expoziționale în aproape toate județele Transilvaniei, a avut calitatea de partener la alte peste 30 de târguri internaționale, naționale sau regionale și a asigurat reprezentarea județului Cluj la Bruxelles, Londra, Berlin, Cracovia, Strasbourg sau în Voivodina, Grecia şi Republica Moldova.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*