Compania AirMoldova, sancționată de Irlanda pentru că a transportat pasageri români care s-au legitimat doar cu cartea de identitate

Irlanda introduce noi măsuri privind condițiile de intrare în țară în contextul pandemiei de COVID-19. FOTO AirMoldova

Compania AirMoldova a fost sancționată de Irlanda pentru faptul că a transportat pasageri români care s-au legitimat doar cu cartea de identitate. De la 1 februarie românii care ajung în Irlanda din spațiul extracomunitar trebuie să aibă asupra lor și pașaport.

Autoritățile irlandeze au atenționat și sancționat compania aeriană Air Moldova pentru transportarea spre Dublin de pasageri români care se legitimează doar cu Carte de Identitate (CI) emisă de România.

“În acest sens, ni s-a comunicat că de la data de 1 februarie 2019 pasagerii români care intră pe teritoriul irlandez venind din spațiul extracomunitar trebuie să aibă asupra lor și pașaport valabil emis de România.

Air Moldova întreprinde toate măsurile pentru confirmarea documentelor legale în baza cărora a fost sancționată și în baza cărora mai mulți pasageri aflați în această situație nu au putut călători de la Chișinău la Dublin.

Până la clarificarea situației atenționăm toți pasagerii care călătoresc sau achiziționează bilete spre Irlanda în baza cetățeniei române de necesitatea de a prezenta la îmbarcarea la Chișinău pașaportul românesc valabil”, a transmis Air Moldova.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Revista presei - turism ( săptămâna1-7 februarie ) - iVisit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*