Coduri meteo de vreme nefavorabilă în Croația

Avertizări de furtună în Spania. FOTO Alpinmar

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 12 noiembrie 2019, starea vremii se va înrăutăți, caracterizată de intensificări ale vântului și precipitații intense.

Astfel, pentru ziua de 12 noiembrie 2019, în nordul și centrul Dalmației, a fost emis un cod roșu privind intensificări ale vântului, care va atinge o viteză de până la 130 km/h, la rafală. Regiunile Rijeka, Split și Dubrovnik se vor afla sub un cod portocaliu de intensificări ale vântului și precipitații, iar vestul Istriei, golfurile Kvarner și Kvarnerić, canalul Velebit și sudul Dalmației se vor afla sub avertizări meteorologică de coduri galben și portocaliu de vânt și precipitații intense. A fost emis cod galben de intensificări ale vântului și precipitații pentru regiunile Osijek, Karlovac, Gospić și Knin.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în infrastructurile pentru transportul maritim, comunicații, furnizarea energiei electrice și alimentarea cu apă potabilă. De asemenea, se recomandă cetățenilor să circule cu prudență, având în vedere vizibilitatea redusă și carosabilul umed.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale:

  • Institutului Hidro – Meteorologic Național – https://www.meteo.hr
  • Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,
  • Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr,
  • Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr,
  • Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență „112″.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*