IRI Travel promovează la comun litoralul românesc și litoralul bulgăresc al Mării Negre

Litoralul bulgăresc

Touroperatorul IRI Travel, specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât și pe cel românesc, a organizat, zilele trecute, o vizită pe ambele litoraluri, cu 47 de agenții de turism partenere, pentru a analiza la fața locului cum se prezintă, în acest sezon, riviera Mării Negre. Au fost vizitate hoteluri din stațiunile Mamaia-Nord – Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Olimp, Jupiter, Venus, Saturn, Vama Veche, Albena, Nisipurile de Aur, Sf. Constantin și Elena și Sunny Beach.

„Litoralul Mării Negre, atât cel românesc, cât și cel bulgăresc, reprezintă destinația numărul unu a românilor. Ambele litoraluri oferă nenumărate atracții și oportunități de petrecere a timpului liber și sunt complementare. Suntem mândri că le putem oferi turiștilor și partenerilor noștri din toată țara posibilitatea de a rezerva fie un sejur în România, fie în Bulgaria, de a compara tarifele și facilitățile oferite de ambele destinații și de a decide ce este mai bine pentru ei. Avantajul principal atât al litoralului nostru, cât și al celui bulgăresc, este proximitatea, confortul de a petrece o vacanță la mare aproape de casă. Un alt avantaj îl reprezintă serviciile turistice similare și plajele oarecum asemănătoare, ambele țări având deschidere la Marea Neagră. Bineînțeles, sunt și multe diferențe între cele două destinații de vacanță. Litoralul românesc este mult mai familiar, variat în ceea ce privește oferta de servicii și prețuri, posibilitățile de distracție mai diversificate decât în Bulgaria, iar litoralul bulgăresc se remarcă mai mult printr-un management diferit, pe modelul celui din Germania”, subliniază Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Majoritatea hotelurilor sunt pregătite să primească turiștii începând cu finele lunii mai. Ambele litoraluri se remarcă prin plajele de calitate. În România, cele mai apreciate sunt cele din Mamaia-Năvodari, Eforie, Venus, Jupiter, Saturn, iar în Bulgaria cele mai căutate sunt cele din Albena, Obzor, Nisipurile de Aur și Sunny Beach. La ora actuală, litoralul românesc are șase plaje certificate „Blue Flag”, iar litoralul bulgăresc, 15 plaje.

Pe de altă parte, Bulgaria are o ieșire de 378 km la Marea Neagră, dintre care 130 de kilometri sunt cu plaje de calitate, amenajate. România are o ieșire de 243 km, o mare parte din litoral fiind integrat în Rezervația Biosferei Delta Dunării, iar porțiunea de plaje dedicate turismului de masă se întinde pe 83 km.

Pe litoralul românesc sunt aproape 40 de hoteluri în regim all inclusive, iar pe litoralul bulgăresc, aproape 700, ceea ce constituie peste 75 la sută din baza de cazare de pe litoralul țării vecine.

Potrivit agenților de turism care au vizitat ambele litoraluri, pe litoralul românesc sunt foarte multe hoteluri renovate, noi dotări și personal de excepție, pregătit să facă față și celui mai pretențios turist. Cererile de sejururi pe litoralul românesc au crescut în ultimele 2 – 3 săptămâni. Consultanții „Mihaela Travel”, partener IRI Travel, au remarcat dezvoltarea conceptului rezervărilor de apartamente în regim hotelier, destul de recent în materie de regim hotelier. Acest concept este unul avansat, complex și modern. A ținut pasul cu vremurile actuale și, mai nou, a fost completat cu opțiuni specifice unităților hoteliere. Altfel spus, beneficiezi de același nivel de confort ca la hotel, însă ai parte de intimitate și libertate, întocmai ca acasă. Având în vedere haosul cotidian, aglomerația urbană și viața pe care o trăim în ritm alert, nevoia de intimitate se face tot mai resimțită. Cei care nu sunt dispuși să renunțe la confort, însă doresc să își stabilească programul ca acasă, fără constrângeri de oră, găsesc în apartamentele în regim hotelier soluția ideală.

Litoralul din Bulgaria se remarcă printr-o infrastructură foarte bună, oferind acces la numeroase surse de distracție precum baruri, restaurante sau cluburi, dar și foarte multe facilități pentru copii, tobogane, parcuri acvatice, spații de joacă în aer liber, dar și în interior, cu atenta supraveghere a personalului hotelurilor, pentru un confort sporit pentru părinți. Printre stațiunile bulgărești foarte populare se numără Albena, Nisipurile de Aur, Nessebar, Sunny Beach sau Sf. Constantin si Elena. De asemenea, consultanții „Carpați Travel”, participanți la această vizită, au remarcat că în toate aceste locații, ofertele includ cazare la prețuri pentru orice buget în hoteluri de trei, patru sau cinci stele. În fiecare dintre acestea, turiștii pot să practice activități recreative și sporturi diverse de vară, de la echitație și schi nautic, până la tir cu arcul sau minigolf. În concluzie, litoralul bulgăresc este ideal atât pentru familiile cu copii, cât și pentru cei care sunt în căutarea unor locuri interesante și a relaxării sau a distracției la prețuri avantajoase.

„Până la urmă, litoralul Mării Negre, atât cel românesc, cât și cel bulgăresc, atrag în fiecare sezon de vară cel mai mare număr de turiști români. Estimez cifra totală la peste 2,5 milioane de turiști, anual. În ultimii 2 ani, românii au fost principalii turiști străini pe litoralul bulgăresc, iar litoralul românesc reprezintă, în mod tradițional, destinația numărul 1 a românilor, ca număr de turiști. Deja, turiștilor care optează pentru litoralul românesc li se oferă excursii și cazări pe litoralul bulgăresc, ei putând vizita obiective precum Castelul Reginei Maria de la Balcik. La un nivel mai mic, există tendința unor turiști de a rezerva, consecutiv, nopți de cazare pe ambele litoraluri. Inițiativa IRI Travel, de a promova ambele litoraluri, mi se pare unică și vizionară. Sunt convins că, atunci când se va dezvolta incoming-ul și în România, vom putea oferi pachete comune turiștilor din terțe țări pentru ambele litoraluri. Am observat la fața locului, alături de consultanții IRI Travel și de reprezentanții agențiilor de turism participante că hotelierii de pe ambele litoraluri se străduiesc să primească turiștii în condiții cât mai bune, iar din ce în ce mai multe hoteluri sunt renovate, modernizate. Atât în România, cât și în Bulgaria, sunt oferte pentru toate buzunarele, o noapte de cazare putând costa de la 25 de euro în extrasezon până la 100 – 150 de euro sau mai mult, în plin sezon, cu servicii all-inclusive”, subliniază Traian Bădulescu, consultant în turism.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*