Greva personalului de bord al companiei Ryanair afectează și zborurile din Italia

Aeronave Ryanair pe aeroport. FOTO Facebook/RyanAir

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în ziua de vineri, 28 septembrie 2018, este posibilă desfășurarea unei greve a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, în urma căreia va fi afectat programul de zbor al curselor acestei companii pentru aeroporturile aflate pe teritoriul italian.

Se recomandă cetățenilor români să obțină informații de actualitate privind zborurile anulate accesând link-ul https://www.ryanair.com/it/it/travel-updates sau https://www.ryanair.com/it/it/.

Pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian, se recomandă persoanelor interesate să acceseze link-ul https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm și să citească drepturile și condițiile înscrise în biletul de călătorie achiziționat.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de urgență: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*